Кабмін відмовив закарпатським горянам

8
0

зменшити плату за електроенергію

Кабінет Міністрів України повідомив Закарпатській обласній раді, що Національна комісія регулювання електроенергетики України відмовила задовольнити прохання депутатів зменшити плату за електроенергію громадянам, які проживають у гірських населених пунктах. Про це сьогодні, 29 квітня, власкорові ЗІКу повідомили із Закарпатської обласної ради.



Комісія не погодилася з проханням Закарпатської облради і так прокоментувала своє рішення: «Встановлення зниження тарифів на електричну енергію для населення та промисловості гірських населених пунктів призведе до збільшення обсягів перехресного субсидіювання і як наслідок зростання тарифів на електричну енергію для інших категорій населення».



Як раніше повідомляв ЗІК, Закарпатська обласна рада звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням зменшити оплату за електроенергію для населення й підприємців гірських населених пунктів, у яких немає газопостачання й установити її розмір у сумі 70% від рівня чинного тарифу. Про це 10 жовтня 2008 року ЗІКу повідомив голова Закарпатської облради Михайло Кічковський.



Текст звернення було прийнято під час сесії 8 жовтня.



Депутати вважають, що зменшення тарифу сприятиме переходу споживачів на альтернативні джерела енергії. «Населення гірських районів для опалення помешкань вирубує ліс. Іншого палива у цих людей не існує», - йдеться у зверненні.



У разі позитивного рішення Кабміну, обіцяли депутати, буде здійснюватися поступове переустаткування населених пунктів опалювальними електроустановками.




Закарпатська область газифікована на 58,4%. Повністю не газифіковано Рахівський район, у тому числі районний центр м. Рахів. Міжгірський район газифіковано на 11,4%.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також