Кабмін виділить понад 2 мільярди гривень на будівництво тунелю між Прикарпаттям і Закарпаттям

20
8

Уряд України затвердив проект будівництва Бескидського тунелю в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Про це сказано в розпорядженні уряду від 21 серпня.

Згідно з основними техніко-економічними показниками проекту, довжина тунелю становитиме 1,765 км, ширина - 10,5 м, висота - 8,5 м, пишуть Українські новини .

Загальна кошторисна вартість будівництва - 2,194 млрд грн, у тому числі будівельно-монтажні роботи - 1,552 млрд гривень.

Разом з цим на 1 січня 2013 року виконано робіт на суму 40,4 млн гривень. Строк будівництва тунелю - майже п’ять років .

Як відомо, "Укрзалізниця" заявляє, що будівництво нового тунелю замість наявного аварійного на ділянці "Бескид - Скотарське" буде сприяти збільшенню транзиту на напрямку "Європа - Азія".

Тунель входить у міжнародний транспортний коридор №5 (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна - Росія).

Коментарі

С
Сергій

Миколі (особливо) і Дідові. Таким двом історикам як ви, бажано сидіти і не тявкати. Особливо розчулила пропозиція КОРІННОГО ЗАКАРПАТЦЯ Миколи, про зведення Великої Закарпатської Стіни....тебе то хто питає!? Якщо маєш такий хист до будівництва - їдь собі в Росію і там мінарети будуй, або бараки для нових росіян - китайців.

А
альоша

натупили вони про Івано-Франківську область. Бескидський тунель між Закарпаттям і Львівською обл....

А
альоша

натупили вони про Івано-Франківську область. Бескидський тунель між Закарпаттям і Львівською обл....

М
машинист

пусть не врут!деньги дала европа!на украину возложено только проложить в нутри тоннеля рельсы и контактную сеть ,и конечно украсть ,у нас это традиция..

Д
Дідо

Миколо ти прав, наші прадіди лінію Арпада строїли, щоб захиститись від галичан. Нам цей тонель не треба, це їм він до Європи потрібний, а для нис краще б новий міст через Тису побудували.

М
микола

Не помешало бы выделить деньги для строительства Великой Закарпатской Стены, чтобы отделиться от долбанутых галицаев.

F
Fredy

гуцулу Якщо логічно, то на технічну документацію та експертизу.

Г
гуцул

А 650 млн куди витратят???? на откати!!!! чи на файту.....

Читайте також