Кабмін виділив Закарпаттю понад 8 млн грн

6
0

на боротьбу із паводками

Кабінет Міністрів України виділив 8,1 млн грн на виконання заходів із комплексного протипаводкового захисту в басейні ріки Тиса у Закарпатській області. Відповідне рішення затверджено урядовою постановою "Про спрямування коштів стабілізаційного фонду на здійснення невідкладних заходів із захисту територій від шкідливої дії вод".

Як повідомили у прес-службі Тимошенко, гроші будуть виділені відповідно до Порядку використання у 2009 році коштів стабілізаційного фонду на виконання заходів із комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2009 р. N696. 

Згідно з Порядком використання у 2009 році коштів стабілізаційного фонду, гроші будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію та відбудову протипаводкових гідротехнічних споруд, що захищають населені пункти та сільськогосподарські угіддя від затоплення паводковими водами, а також від підтоплення ґрунтовими водами; берегоукріплення; проведення протиерозійних робіт (будівництво гідротехнічних земляних валів, скидних споруд, загатів, перепадів і підпірних стінок, терасування схилів); регулювання русел річок; проведення проектно-вишукувальних робіт; будівництво та реконструкція об’єктів виробничого призначення для служби експлуатації; придбання технічних засобів для проведення експлуатаційних робіт; реконструкцію та розширення мережі споруд для ведення гідрометеорологічних спостережень на річках та водоймах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також