Кампанія проти хутра: 10 угорських селебрітіс знялися оголеними (ФОТО)

2
2

Угорські зірки, серед них актори, спортсмени, співаки та громадські діячі, взяли участь у кампанії проти використання хутра тварин. Вони знялися оголеними, щоб привернути увагу до проблеми.

Кампанія, що організована MSZL (Угорська ліга проти хутра) має гасло "Я скоріше буду оголеним, ніж носитиму хутро".

Наразі 10 угорських селебрітіс підтримали ініціативу. Серед них хокеїст Адам Гедь, моделі Чілліг і Томаш, Вікторія Вамоші, культурист-веган Томаш Валі, актор Габор Корольош, актриси Естер Фьолдеш та Лаура Дьоброші, співаки Telma і G Ras, а також відомі еко-активісти і правозахисники.

На цю акцію підштовхнула аналогічна кампанія захисників тварин PETA, в якій взяли участь такі зірки як PINK та Хлоя Кардашян

"Публічна оголеність - це табу в нашій країні, але також є табу казати яку ціну тваринам потрібно платити за наш хутряний одяг", - зазначають організатори акції.

Організація була створена в 2017 році, і вони підкреслюють, що розведення тварин для хутра завдає надзвичайного болю живим істотам. При цьому прийняті закони не відповідні, а влада не завжди має змогу контролювати ферми, де розводять тварин. У багатьох країнах Європи вони вже опинилися під забороною.

Також все більше модних дизайнерів та компаній відмовляються працювати з хутром. Від використання тваринного хутра відмовляються відомі бренди, зокрема Versace, Gucci, Tom Ford, Givenchy, Michael Kors, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Armani, дизайнери Ральф Лорен, Вів’єн Вествуд, Джорж Гальяно та інші.

В Україні також є активісти, які підтримують таку заборону. Зокрема активісти кампанії ХутроOFF у 2018 році оголосили про початок збору підписів під онлайн петицією до парламенту. Петицію підтримало понад 27000 українців.

Однак у травні 2019 року Верховна Рада провалила законопроект про заборону хутряних ферм. Лише 188 народних депутатів із 226 необхідних проголосували у першому читанні за законопроект 10019, який забороняє хутряне виробництво в Україні,

Офіційно в Україні існує 37 хутряних підприємств, на яких щороку знімають хутро з 630 тисяч тварин, переважно норок. Також на хутро вирощують лисиць, песців і нутрій. Часто тварин утримують у жахливих умовах.

Низка відомих українських брендів також відмовились від використання хутра тварин, серед них Andre TAN, ELENAREVA, Ksenia Schnaider, PRZHONSKAYA, Nadya Dzyak та DZHUS, Lake Studio, Nika Medisan.










Коментарі

КВ
Ковтун Василь Дмитрович

Яким чином ця новинка стосується нашого краю? Ми і так голі і без відказує від хутра.

П
Пітько

Мадяри усе пуцками любили трясти

Читайте також