Катання на роликах: яка дітлахам користь від такого заняття

90
0

Відомо, що будь-яка фізична активність є дуже корисною для дітей, але не завжди є можливість записати малечу на якусь спортивну секцію. Але зовсім не означає, що тепер дитина повинна сидіти вдома увесь день. Є чимало інших цікавих способів проводити час з максимальною користю для здоров’я.

Один з оптимальних рішень – купити дитячі ролики, наприклад, від відомого бренду Rollerblade https://rollerblade.in.ua/roliki-dytyachi/, вироби якого є дуже популярними та користуються високим попитом у цілому світі.

А тепер, щоби повністю переконати вас придбати роликові ковзани своєму синові чи донечці, підготували декілька вагомих аргументів на користь саме катання на роликах.

Час, проведений на свіжому повітрі

Погодьтеся, зараз дитину дуже важко «витягнути» на дві: більшість малечі віддає перевагу гаджетам і, як правило, сидячому способу життя. Але це до тих пір, поки не виникає ідея покататися на роликах, а особливо разом з друзями.

Маючи у своєму розпорядженні роликові ковзани, хлопчик чи дівчинка із задоволенням використовуватимуть їх за призначенням. А катання надворі – це перебування на свіжому повітрі, що є дуже корисним для молодого організму, добре загартовує його і загалом сприяє формуванню імунної системи.

Удосконалена рівновага

Новачкам спочатку трохи важко устояти на роликах, але вже найближчим часом дітлахи добре тримають рівновагу та постійно удосконалюють її. Чому це важливо:

  • Має позитивний вплив на ходьбу;
  • Дозволяє з часом знизити рівень витрати енергії для ходіння, бігу та іншої подібної діяльності.

Водночас катання на роликах зміцнюють майже усі групи м’язів, а особливо стегон, сідниць та литок.

Покращення роботи серцево-судинної системи

Фахівці кажуть, що регулярне катання на роликових ковзанах – це своєрідна аеробна активність. Відтак має позитивний вплив на роботу серця. Простими словами, збільшується частота серцевих скорочень, а тому перекачується більше насиченої киснем крові по всьому тілу.

Крім згаданого вище, ще однією позитивною стороною катання на роликових ковзанах є підняття настрою. Особливо це спостерігається, якщо дитина проводить таке дозвілля в колі друзів та близьких. Водночас є позитивний вплив на формування уваги, реакції, концентрації тощо.

Однак, якщо ви тільки-но плануєте купити ролики дитині, дуже важливо підійти до цього максимально відповідально та уважно. По-перше, беріть тільки якісні та надійні роликові ковзани. По-друге, не забувається про захисні аксесуари (шолом, наколінники, налокітники). По-третє, зверніть увагу на розмір або ж беріть ролики, де цей параметр можна змінювати шляхом розсування.

Катання на роликах – дуже корисне заняття як для дітей, так і для дорослих. А тому купівля таких речей і загалом пропагування такого проведення часу – більш ніж вдала ідея, яка, окрім позитивних емоцій, подарує ще і міцне здоров’я.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також