Катастрофа літака Качинського сталася з провини Польщі

23
0

У Польщі визнали, що саме їх сторона несе відповідальність за більшу частину недоробок, які в сукупності призвели до катастрофи урядового літака Ту-154, на якому загинув Лех Качинський.Про це заявили представники польської слідчої комісії.

Сукупність більше десятка факторів призвела до трагічної авіакатастрофи Ту-154 президента Польщі Леха Качинського під Смоленськом, повідомляє ТСН.

Уповноважений представник Польщі, який очолює групу експертів, Едмунд Кліх визнав, що польська сторона несе відповідальність за більшу частину недоробок, які в сукупності призвели до катастрофи. Мова йде, зокрема, про способи підготовки екіпажу, підготовчі роботи перед нещасливим рейсом, а також бажання порушити правила.

Крім цього, як заявив Кліх, рішення польського екіпажу садити літак в умовах густого туману в Смоленську було "повністю нерозумним".

Результати розслідування польських експертів, які були спрямовані до Росії для участі у встановленні причин авіакатастрофи, будуть опубліковані пізніше цього тижня.

Минулого тижня технічна комісія Міждержавного авіаційного комітету (МАК) почала підготовку проекту остаточного звіту про підсумки розслідування авіакатастрофи літака Ту-154.

Технічна комісія МАК закінчила всі необхідні роботи по збору фактичної інформації, що відноситься до даної авіаційної пригоди, а також всі заплановані випробування та дослідження.

Зокрема, до таких випробувань і досліджень відносяться: робота і збір інформації на польовому етапі розслідування, аерофотозйомка місця авіаційної події, викладка літака в реальному масштабі, розшифровка даних наземних та бортових засобів об'єктивного контролю, ідентифікація голосів членів екіпажу і групи керівництва польотами аеродрому Смоленськ "Північний", математичне моделювання польоту, контрольний обліт радіотехнічних і світлосигнальних засобів аеродрому, тренажерний експеримент на комплексному тренажері Ту-154М, дослідження приладового обладнання літака.

Кліх, його радники і велика група цивільних і військових польських експертів брали участь у всіх основних аспектах розслідування. У розслідуванні також брали участь фахівці науково-дослідних інститутів і промисловості РФ, Польщі та США.

Як відомо, урядовий літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту знаходилися 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, не вижив ніхто. Серед загиблих - сам президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували в Катинь, щоб взяти участь у траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також