Католицькі єпископи Закарпаття просять відмовитись від пластикових вінків на цвинтарях

9
1

Церкви Закарпаття вже кілка разів звертались до мешканців області та всієї України не прикрашати могили квітами та вінками.

Днями єпископи Закарпаття опублікували звернення, у якому вони дякують усім, хто дослухався до них і відмовився від пластикових прикрас на могилах., включаючи священників, екологів та комунальників.

У звернені приводять до прикладу Європу, де вже давно не можна помітити такої великої кількості пластикових квітів і вінків на кладовищах.

— У Європі подібний пластик спалюють у котельнях із відповідними фільтрами, які вловлюють шкідливі речовини. На жаль, у нас такого нема, тож викиди потрапляють у довкілля. Це призводить до суттєвого забруднення навколишнього середовища та до чисельних загроз для здоров’я й життя людей. Не секрет, що пластмаса, згоряючи, виділяє токсичні речовини, а саме діоксини, які призводять до онкозахворювань. Церква не може мовчати, якщо йдеться про гріх проти життя. Не вбиваймо самі себе!, - закликає церква.

Коментарі

П
Православний

Хай би духовенство звернулося до виробників пластикових прикрас,до продавців пластикових прикрас.Хай духовенство звернеться до торговців живими квітами,щоб зменьшили свої апетити.А то,як завжди,винуватці простий народ!

Читайте також