"Кельтський двір" у Мукачеві готує книгу про кельтів

13
0

В агроетносадибі «Кельтський двір під Ловачкою» триває робота над створенням науково-популярного видання «Кельти на берегах Латориці».

Ініціатором проекту став власник  садиби, колишній редактор газети «Старий Замок  «Паланок» Юрій Клованич,а також відомий закарпатський краєзнавець, автор десятків книг з геральдики та історії Олексій Філіппов. У першій частині нової книги буде зібрано найбільш значущий матеріал з історії дослідження унікального кельтського оппідуму на горах Галіш та Ловачка,зокрема, нотатки Тіводара Легоцького, а також  наукові висліди братів Затлоукалів, Янковича,Бідзілі, Вознесенської,Котигорошка, Дзембаса, Казакевича. У другій частині книги передбачається подати реконструкцію життя,  побуту, свят, вірувань, ремесел тощо жителів протоміста на берегах Латориці.

Презентацію книги передбачається провести в агроетносадибі «Кельтський двір під Ловачкою» у День святого Мартина, покровителя Мукачева. Тоді ж відбудеться й представлення нової послуги  - «Вечері Астерікса», складовою якої будуть оригінальні страви кельтської народної кухні. Схоже на те, що на теренах Мукачева формується ще одна цікава та пізнавальна туристична атракція, яка вже сьогодні користується неабиякою популярністю у туристів. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також