Керівник митниці Нефьодов пропонує криміналізувати контрабанду цигарок

9
17

За його словами, вже наступного тижня уряд має розглянути законопроект про криміналізацію нелегального ввезення підакцизних товарів, а парламент може ухвалити вже закон до кінця цього року.

– За товарами, де маржинальність досягає сотень відсотків, варто повертати митниці повноваження на проведення розслідування, право на оперативно-розшукову діяльність, а також необхідно збільшувати фінансові санкції для відповідних порушників, – цитує Максима Нефьодова Інтерфакс. – Це також питання організації контрольованих постачань – коли ми ловимо "на живця". І питання проведення самою митницею оперативно-розшукової діяльності. Все це можна зробити в разі адміністративних порушень. Тому ми дуже хотіли б, щоб контрабанда підакцизних товарів була криміналізована.

Також у законопроекті про криміналізацію контрабанди йдеться про розміри штрафів за це порушення: від 3 до 5 неоподатковуваних податком мінімумів за перше порушення, за друге - 5-10 неоподатковуваних податком мінімумів, за третє і кожне наступне - 15-20.

– Ми дискутуємо, чи варто вводити покарання у вигляді позбавлення волі за діяльність у вигляді організованої групи", - повідомив Максим Нефьодов.

Коментарі

Ч
Читач

Макс заниматься ПОПУЛІЗМОМ! Що йому мішало ініціювати це все будучи на посаді €???$ чи Біткоїни?

ЧМ
Чесний митник

Супер тепер можна буде більше брати грошей за закриті очі! Ура!!!!Дякуємо!

В
Вася

На Закарпатті майже ніколи не було бариг. Я як були, то ходили тихо і не пускали бульби носом. Барига їх так розплодив, що вони вважают це за норму і мали вони в носі те, що вони бариги(продають крадене). Усі ми бачили долю головного бариги. Пабачимо долю його послідовників.

ДН
До нижнього

Всьо верно каже таварiщ !!! Буде смоктати вся жебрач без винятку!!! Ну, де ви фанаты зезалупы ? Де посадкы порошенка, великых чиновникiв? Де зарплата 4 тис баксу для трудягы нa флексi )))?

С
Сміхарь

Пак 73 процентові хотілисьте змін та типирь не скигліть все впереді хлопці лем заходять в раш....а попереду щи йой кілько буде всього....леш не думайте що буде рай, в основному будуть по зубам получати єдні і тіж -жебраки...олігархів і тих що кришує ніхто трогати небуде, а зміни будуть.

Т
такоє

до Горянин - дрібний контрабас? Може товди закривати очі на легку педофілію і малінько наркоманію? Тіпа - Іван лем малінько прибух*є та дашто украде, може дись дакого ударить, лем го не закривайте. Ти вообще бачив дрібного контрабандіста дись? Майже знимать койку у хостелі - так ти собі представляєш?

Т
такоє

до Не поняв: яка різниця контрабас на ввоз чи на вивоз? Державі з цього нічого не капає всерівно. до Троцкій: може пора вже налоги платити твому корешу? Може він і сам уже про се думав? При Порошенку ясно куда налоги ішли, а тут може бути шанс, шо піде у дороги, освіту, медицину ... Гарантії нема, але кіть не пробувати - та точно нич не вийде. Кіть Зеленський начне красти - мош гатикошар на пличі вішати.

Г
Горянин

Дрібний контробас необхідно зупинити, не чіпайте тільки інтереси олігархів та офшори

Т
Троцкій

Мій знайомий возій контрабасу аж слиною бризкав так хотів ЗЕ. Йому гірше чим Порошенко вже не буде. Те що він хотів одержав. Буде їсти повними ложками.

ДР
до редакції

Може декриміналізувати ?

НП
Не поняв

Так кримінальна відповідальність за ввоз чи вивоз з краіни сигарет ??? Бо вивоз сигарет треба заохочувати, головне, щоб за них були заплачені податки, акцизи за виготовлення в Украіні, а все інше, то вже проблеми краіни куди завозять, то що непонятно ?!

Д
Діпсі

Те , зо зроблять кримінал контрабанду підакцизних товарів нічого не поміняє крім одного...просто митники або погранци будуть більше брати $$$€€€, мол це вже не адмінка це кримінал, це серйозніше тому треба рішати полюбому

К
Контрабандист

А Контрабанда Сигарет Депутатів На Державному Рівні??? Теж Буде Каратись Кримінальним Провадженям??? (Не Доторканість-Знято......!!!!)

Д
Додік

Сігаретчики ідіть уже на Чехи на зароботки

ЗЗ
Зю Зя Зе

Хоч одна нормальна iдея вiд них

ПК
Проти контрабаса!

Норм придумав! ;)

1
1234

ї тут Закарпуття тихо почало ох/їв@ти від нової влади!!!!

Читайте також