Керівник Закарпаття: "Ми школи не закриваємо, а реорганізовуємо"

12
0

Керівник Закарпаття – про реформування освіти, медицини та комунальної сфери.

 

Ми школи не закриваємо, а реорганізовуємо. У нас були такі школи, де в класі навчались по два, чи навіть один учень. Думаю, зрозумілим є й те, що за таких умов нема сенсу тримати працівників, оплачувати енергоносії. Тим більше, що у нас в області працює програма «Шкільний автобус». Сьогодні ми на 86% забезпечені автобусами, дітей довозять на навчання.  

 Реформування будемо продовжувати. До прикладу, сфера ЖКГ. Сьогодні Закарпаття – єдина в Україні область з автономним опаленням. Так, це було складно і боляче. Але тільки за цей рік економія по бюджетній сфері перевищує 12 млн. грн. А ці кошти залишаються в освіті, медицині, культурі.

Знову ж таки, тільки у нас в краї в обласних лікарнях абсолютно безкоштовні медикаменти. Днями я відвідав Іршавшину, один з наших обласних закладів. Зайшов у три палати і запитав у людей: скільки вони платять за ліки? І жоден не сказав, що платить за медикаменти. Є проблема в міських і районних лікарнях. Особливо велика – в Ужгороді. Адже тут знаходиться 6 обласних  медзакладів, де якісне харчування та безкоштовні ліки. Водночас, в міських закладах їжу пацієнтам носять родичі, а ліки треба купувати власним коштом. Але ми вже прийняли спільне рішення: об’єднати  бюджет медичної галузі Ужгорода та району, допомогти з обласного бюджету, щоб створити гідні умови отримання меддопомоги.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також