Керівництво Закарпаття зустрілися з європейськими дипломатами

11
0

У п’ятницю, 4 червня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні паном Жозе Мануелем Пінту Тейшейра та послами країн-членів ЄС.

Керівник Закарпаття з дипломатами обговорили перспективи євроінтеграції України. На зустрічі також були присутні голова обласної ради Михайло Кічковський, представник МЗС України в Ужгороді Галина Гороховська, заступник голови обласної адміністрації Володимир Гоблик.

Вітаючи гостей, Олександр Ледида зауважив:

- Президент неодноразово наголошував на стратегічному європейському курсі України. Зовнішня політика спрямована на перехід від партнерства з ЄС до політичної асоціації і економічної інтеграції. Для Закарпаття це питання особливо актуальне, оскільки багато наших громадян мають родинні зв’язки в сусідніх державах.

Делегації обговорили питання візового режиму, спільні проекти в галузі водного господарства та перспективи євроінтеграції України:

- Правовою основою відносин між Україною та ЄС є Угода про партнерство та співробітництво, яка діє вже більше 15 років. Нею започатковано співробітництво з широкого кола політичних, торговельно-економічних та гуманітарних питань. Впевнений, дуже скоро Україна стане рівноправним партнером країн Європейського Союзу, - наголосив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Посол Румунії в Україні Траян-Лауренцю Хрістя розповів про можливість відкриття Консульства Румунії в Ужгороді або Солотвині. На переконання дипломата, питання це є актуальним і для прикордонного Закарпаття і для Румунії. \

У рамках візиту делегації планується презентація чотирьох проектів Європейського Союзу в Закарпатті щодо запобігання повеней загальною вартістю понад 2 млн. євро. Також Делегація Послів ЄС відвідає такі об’єкти соціального значення, як Ужгородський Національний університет, Закарпатський Угорський університет у Берегові, словацьку та румунську школи в містах Ужгород та Солотвино.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також