Хірург з Ужгорода Володимир Смоланка пройшов курс надскладних операцій у Женеві

7
3

Володимир Смоланка (молодший) став одним з 10 учасників, які пройшли курс складних краніальних доступів (Cranial Hands–on Step II) у швейцарському місті Женева.

Як повідомляє Алла Марчук з Закарпатського обласного центру нейрохірургії та неврології, тут протягом 4 днів учасники на практиці навчалися виконувати складні мікрохірургічні та ендоскопічні доступи до патологій основи черепа.

Самі ж курси націлені на нейрохірургів, які працюють у високотехнологічних центрах, де є технічна можливість виконання складних хірургічних доступів та операцій при найскладніших патологіях головного мозку.

— Протягом чотирьох днів ми мали можливість вчитися у найкращих нейрохірургів Європи. Вони передавали нам свій досвід із лікування патологій головного мозку найскладніших локалізацій. Приємно відзначити, що переважну більшість показаних підходів я мав можливість бачити ще до відвідування курсів, адже у нашій клініці нейрохірурги виконують весь спектр операцій при патологіях основи черепа. Деякі з доступів я навіть виконував самостійно в операційній. Але можливість відточування вже набутих навиків та навчання нових на практиці – це надзвичайно корисний досвід! Адже курси надають можливість не лише навчатися у провідних спеціалістів та переймати їхні техніки, але й більш детально ознайомитися з анатомією ділянок головного мозку та основи черепа», - розповів Володимир Смоланка.

Коментарі

3
30

Такі процедури проходять сотні українців. Чому лише один з них вирішив пропіаритися? Це комплекс Наполеона? Себто комплекс неповноцінності?

П
правдоруб

У старого вже не одна небесная сотня ,а малий тiльки починае ?

П
Петро

Хворих облуплюють до кiсток так званi нейрохiрурги а кiлькiсть iнвалiдiв зростае.Курси це добре але професiоналiв дуже мало.......

Читайте також