Хліб знову почав дорожчати

7
0

Собівартість хлібобулочних виробів йде вгору, а держава припинила постачання дешевого борошна.

Відсутність поставок дешевого борошна від держави, подорожчання бензину, газу і зростання зарплат у січні 2011 року підвищили собівартість виробництва хліба. Про це розповів голова Ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко.

За його словами, дію урядової постанови, що передбачає продаж дешевого борошна виробникам "соціального" хліба з Аграрного фонду, закінчилася 31 грудня 2010 року. При цьому Кабмін на сьогоднішній день ще не прийняв постанови про продовження постачання пекарів пільгової борошном в 2011 році.

До моменту відновлення поставок дешевого державного борошна пекарі змушені закуповувати борошно за ринковими цінами, які, за словами Васильченка, приблизно на 500 грн. на тонні вище.

У зв'язку з цим деякі виробники соціального хліба були змушені підвищити ціни на свою продукцію в січні 2011 року.

Крім того, каже голова об'єднання, з нового року зросла собівартість виробництва хліба. Так, з 1 січня 2011 р. заробітна плата зросла (приблизно на 2%), логістичні витрати внаслідок подорожчання бензину також зросли (приблизно на 38%, або на 0,5 грн. / Л бензину), а також з 15 січня була підвищена ціна газу для промислових підприємств (приблизно на 150 грн. / 1 тис.м3).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також