Хмара вимагає від СБУ відрубати закордонну голову закарпатського сепаратизму

5
7

мало висунути звинувачення лідеру Сойму підкарпатських русинів Дмитру Сидору

«Закарпатський сепаратизм – це в першу чергу справа органів державної безпеки, –СБУ, Служби зовнішньої розвідки та контррозвідки», – заявив член Правління УНП Степан Хмара. На його думку, «щоб знищити гідру закарпатського сепаратизму, треба відрубати її закордонну голову, тому не можна зупинятися лише на покаранні місцевих виконавців закордонних замовлень». Так політик прокоментував висунення СБУ звинувачення лідеру Сойму підкарпатських русинів Дмитру Сидору в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України - повідомляє прес-служба УНП.

Як повідомили в СБУ, `покарання за вчинення даного злочину (ч.1 ст.110 КК України) передбачає обмеження або позбавлення волі терміном до трьох років`.

«Тему закарпатського сепаратизму навмисно нагнітають із-за кордону, в першу чергу з Російської Федерації. На жаль, сприяє цьому процесу і Словаччина, і Угорщина. Лідери різних «соймів», «урядів Підкарпатської Русі», користуючись безвізовим режимом з Росією та спрощеним з Угорщиною та Словаччиною (прикордонний режим), практично щомісяця їздять до Москви, Братислави, Будапешту за грантами для розвитку русинської культури та мови», - підкреслив Хмара. За його словами, «більшість цих «грантів» йде саме на підтримку таких політиків як Сидор та організацію антиукраїнських шабашів типу Європейського конгресу підкарпатських русинів та проголошення республіки «Підкарпатська Русь»».

Політик висловив переконання, що «в рамках РНБО українські спецслужби мають створити спільну групу для виявлення всіх, в першу чергу закордонних організацій, що сприяють розвитку «закарпатського сепаратизму»».

«Лише, коли будуть «відсічені» усі контакти таких організацій, окремих осіб чи навіть державних службовців іноземних країн з їх виконавцями у Закарпатті, «сойми» та «уряди Підкарпатської Русі» увійдуть у минуле, а на території Словаччини, Угорщини знову проживатиме українська нацменшина, а не штучно створена урядами цих країн – русинська», – зауважив Степан Хмара.


Коментарі

W
Wolf

Росія дограється, розпалюючи серпаратистські настрої в пострадянських незалежних країнах (Грузії , Молдавії, а тепер в Україні). Вона сама швидше розпадеться ( в Росії проживають представники понад 130 різних народів). В мусульманських автономних республік набагато більше підстав відділитись від росіян-словян, ніж в тзв. `русинів` про яких ніхто до останнього часу не чув навіть. А взагалі що має спільного той священник православний отець Сидір(московського патріархату) з Закарпаттям. Невже закар

I
Istvan

Виходить: пан Хмара з цими словами заказав вбивство. А де у такому випадку СБУ?

_
_golova

Молодець дідо, справжній патріот, багатьом би від нього вчитися. Я живу на Закарпатті і підтверджую - тих хто називає себе русинами абсолютна меншість ( десь біля 1%). Але не втому питання, тут живуть дуже толерантні люди, можеш називати себе русином, мадяром, словаком, швабом - ким хочеш і всі мирно уживаються. Але появляються такі уроди як Сидор і починають каламутити воду і людей. Розпалити пожежу значно легше ніж загасити, і це добре розуміють наші вороги, і стараються роздути проблеми яких

C
crisscross

Грузины тоже твердят, что абхазского народа не существует...Немцы-против лужицких сербов...Русские называют Украину Малороссией... Позиция господина Хмары прямо националистическая и реакционная.

А
Андрій

Мукачівець: Яка більшість Закарпатців підтримує!? Хіба ота більшість з отої меншості й підтримує, а відділятися то це називається сепаратизм. І не датуть відєднатися бо українців на Закарпатті 85%, а якщо хто і називає себе русином або гуцулом то це не означає, що то інший народ. Ми всі Українці хоча колись і називались Руськими, але то було давно і до того вже не повернеш бо назву ту маскалики вкрали і не віддадуть, а нас тепер по іншому величають - УКРАЇНЦІ. Русинів не існує як і арійців чи н

М
Мукачівець

пан Хмара нас нехай не вчить як треба жити, якщо русини хотяь окремо від України жити дай їм Бог допомогу, але марно,їх дуже мало і вони не всі за одно, тому така біда, більшість Закарпатців їх підтримує, в любій іншій країні було б краще жити, не так як у нас на 18 році життя Україна бідкує, виживає за чужі кошти, які наші внуки будуть повертати через 30 років, кошти, яких вже нема. хто розкрав, чи знає пан Хмара, політик.

С
Скальпель

Щоб сепаратизм не плодився потрібно рубати не голову, а яйця!

Читайте також