Хочете завести кота? А як щодо шотландської висловухої?

11

Обзавестися домашнім улюбленцем – загалом є класною ідеєю, тим більше, якщо йдеться про кота. І якщо ваш вибір пав саме на пухнастика, чому б вам не звернути увагу на шотландську висловуху, яку ще називають скотіш-фолдом.

Що не кажи, та шотландський кіт – прекрасний вибір для тих, хто бажає мати домашнього улюбленця з помірним темпераментом, грайливим характером та привабливим зовнішнім виглядом, який ніколи не сплутаєш з іншими породами.

Виникає питання: чому саме скотіш-фолд? Далі мова піде про основні особливості цієї породи та чому «шотландець» буде прекрасним вибором.

Та перш ніж говорити про переваги котів-шотландців, варто відзначити їх найхарактернішу ознаку – маленькі і дещо закруглені вушка, які ніби "завернуті" вперед і вниз. Саме тому ці котики інколи дуже нагадують сову.

А тепер поговоримо про сильні сторони породи.

Спокійні та дружелюбні

Хоча коти є дуже незалежними тваринками, які часто потребують спокою та особистого простору. Але в той же час вони грайливі, так би мовити, душевні, відтак одразу ж стають повноправним членом сім’ї.

Говорячи про скотіш-фолд, вони славляться спокійним та ласкавим характером. Тваринки добре ладнають з людьми, люблять проводити час з господарями і дуже часто прив'язуються до них.

Шотландські висловухі кішки зазвичай добре адаптуються до домашніх умов і не є надто активними чи гіперактивними.

Вони особливі

І мова йде не тільки про унікальні висячі вушка. Чого тільки вартує здатність котиків сидіти чи лежати в дуже цікавих позах, що робить їх ще чарівнішими.

Наприклад, тваринки полюбляють сидіти "стовпчиком" або лежати на спині, витягнувши лапки. Словом, у вас буде чимало цікавих світлин та відео з вашим котом у головній ролі.

Гладенька шерсть, яку легко доглядати

Як правило, шотландська порода котів вирізняється короткою шерстю, що вирізняється особливою м’якістю, оптимальною густиною. Відтак з її доглядом не виникають проблеми. Хоча кіт і не надто потребує розчісування, утім, якщо ви час-від-часу проводитиме такі процедури, це буде величезним плюсом, адже в такий спосіб ви зчісуватимете відпалі шерстинки.

Зверніть увагу: оскільки котам породи скотіш-фолд досить важко чистити вушка, важливо, щоб господар регулярно проводив чистку сірки та бруду з вух, щоб запобігти інфекціям та іншим негараздам із здоров’ям.

Вміє ладнати з дітьми

Не можна сказати, що шотландська висловуха – це порода, що, так би мовити, створена для дітей. Але, якщо з котиком постійно працювати, привчати його до присутності дітей, тваринка у підсумку добре ладнає з малечею, хоча і має виражений незалежний характері загалом є мовчазною, спокійною породою.

Це варто врахувати: скотіш-фолд є схильними до захворювань суглобів (через мутацію, що має негативний вплив на хрящі). З часом тваринка може мати певні труднощі з пересуванням – кульгавість, а затим повна відсутність руху.

Підсумовуючи, варто сказати, що шотландська висловуха кішка є породою, що привертає увагу:

  • по-перше, своєю оригінальною зовнішністю,
  • по-друге, доволі м'яким характером.

Це загалом робить її дуже популярною серед любителів домашніх тварин, тому коли маєте намір завести в домі кота, скотіш-фолд – ТОП-вибір, яким ви будете задоволені.

На правах рекламу

Коментарі

Читайте також