Хустян вчили правилам безпеки на воді (ВІДЕО)

6
0

Літо в самому розпалі, відтак нагадати про правила відпочинку на воді ніколи на буває зайвим, кажуть рятувальники. Якщо їх не дотримуватись, відпочинок може перетворитись на трагедію.

Літо – час відпусток і відпочинку. Свіже повітря, сонячні промені та водойми до душі більшості відпочивальників. Проте не всім відомі елементарні правила поведінки на воді, які дозволять зробити відпочинок безпечнішим. Найперше, не можна  залишати дітей без догляду й вживати алкоголь перед тим, як зайти у воду. Не менш важливо й ретельно обирати місце для відпочинку. Плавати можна лише у спеціально відведених місцях. На Хустщині ж таке місце всього одне. У Шаяні на озері «Силоамська купальня» вже кілька років поспіль діє рятувальний пост, оснащений усім необхідним.

За водоймою постійно спостерігають рятувальники. Рятувальники кажуть, що зазвичай все обходиться попередженнями. Коли відпочивальник порушує правила безпеки, його запрошують на берег, щоб уникнути трагічного випадку. Застосовують при цьому гучномовець. спостерігачі не відпустять відпочивальників кататися на катамаранах без рятувального жилета та  не дозволять запливати за буйки. Що стосується трагічних випадків, які таки мають місце на водних об’єктах  на Закарпатті й в Україні в цілому, то основна їх причина – купання у нетверезому стані, зухвале нехтування правил безпеки на воді та неналежний батьківський догляд за дітьми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також