Кілька українських хлопців заробляють мільйони на комп'ютерних іграх (ВІДЕО)

18
1

Одними із кращих геймерів світу стали кілька українських хлопців.

Вони, за останні два роки, виграли виграли десятки нагород і майже $ 2 млн, пише ТСН.

Наступна мета — це здобути Кубок світу в Сіетлі, котрий відбудеться уже через два місяці. Там хочуть заробити $ 2, 5 млн лише за один матч. Олександр Кохановський одиним з перших Україні зрозумів, що хлопців треба збирати в професійну команду. Тепер він майже як Ігор Суркіс у "Динамо" - Президент клубу НАВІ. А його спортсмени теж збирають стадіони.

Щоправда, тут замість футбольного поля – електронне табло. На ньому змагаються справжні гравці. Реальні хлопці є у кожній команді. Але замість м'яча вони управляють віртуальними танками. Усе обговорюють справжні коментатори, а за всім дійством спостерігають цілі фан-зони. Таким чином у Києві відбувався перший масштабний кібер-турнір в Україні з варгеймінгу. Гравців підтримували не лише наживо. У соціальних мережах роблили ставки.

Заради комп'ютерної гри Сергій Іщук покинув університет. Тепер віртуальна стрільба - його робота. За неї він отримує приблизно $ 2 тисячі щомісяця та окремо призові за участь у чемпіонатах. Каже, що цього не планував. Він просто грав у вільний час. За зароблені гроші тепер живе окремо від батьків. Відкладає на рахунок в банку і купив престижне авто. Сергієві - лише 25 років.

Володимир Савадов-Сенченко за фахом - графічний дизанер. У кіберчемпіонаті поки виграв лише $ тисячу. Каже, якщо компютерні ігри приноситимуть йому більші гроші за основну роботу, то він її покине.

Таких як Володомир, по всій планеті є уже понад 150 млн. І хоча в Україні кіберігри як вид спорту не визнають, а гравців ще не впізнають, як футболістів, експерти переконані - це тимчасово.

Жіноча аудиторія теж поповнює професійних геймерів. В Україні буквально минулого тижня підписали контракт з командою НАВІ — це п'ятеро молодих і неодружених дівчат.

Раніше повідомлялося про те, що у Китаї геймер "убив" шість років життя в інтернет-кафе. А ось в США померлого геймера "воскресять" у другій частині його улюбленої іграшки.

Коментарі

В
Ваня

World of Tanks рулить!!!

Читайте також