Кіна не буде...

9
0

Міліція вилучає контрафактні диски

      У Мукачівський міськвідділ міліції надійшла інформація про те, що на автовокзалі якийсь невідомець намагається реалізувати «підпільні» музику й кіно. Оперативний черговий направив туди слідчо-оперативну групу та повідомив працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

 Невдовзі «безники» Василь Балог та Микола Рошко були на вокзалі. Біля одного з привокзальних кіосків оперативники засікли якогось молодика, який жваво розмовляв з продавцем, розклавши перед ним кілька компакт-дисків. Поруч знаходилася велика сумка. Досвідчені правоохоронці відразу зауважили: на товарі відсутні голографічні контрольні марки. Молодик був геть спантеличений, коли побачив перед собою працівників міліції. Як з’ясувалося, продавцем «підпільного» товару був 21-річний житель села Поляна Свалявського району. Старший слідчий міської міліції Василь Немеш ретельно задокументував, що в його сумці знаходяться 273 компакт-диски. Довелося пройти у приміщення міськвідділу. Тут Юрій розповів: товар придбав у Львові, коли повертався із заробітків. Мав намір таким чином розжитися на гроші. Купив диски по вісім гривень за штуку, у Мукачеві вже просив по 20. Якщо брали гуртом (десяток чи більше), ціну спускав.

Вилучені компакт-диски направлені на експертизу, після якої вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи згідно із статтею 203 Кримінального кодексу України.

Під час операції «Інтелект» правоохоронці вилучили контрафактну продукцію у багатьох районах області. Так, представник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Павло Квочка, рахівські оперативники Василь Ворохта, Юрій Лип’як та слідчий Валерій Цуперяк в торгівельному кіоску, який належить місцевому 36-річному підприємцю, виявили 177 компакт-дисків без контрольних марок. Торговець нібито придбав їх аж в Одесі на одному з тамтешніх ринків. Тепер приватнику загрожує кримінальна відповідальність та припинення підприємницької діяльності. Подібна участь спіткала й 34-річного підприємця з Ужгорода, який реалізовував свою продукцію в одному із супермаркетів міста. Співробітники міського управління міліції вилучили в нього близько 100 екземплярів контрафактної продукції.

У Міжгір’ї міліціонери вийшли на 26-річного підприємця, розповсюджувача контрафактної аудіовізуальної продукції. В його магазині вилучили 280 DVD-дисків без контрольних марок.

27-річна берегівчанка також попалася на порушенні законодавства під час здійснення підприємницької діяльності, позбувшись 59 носіїв аудіо-відеопродукції. На Іршавщині «погорів» 25-річний житель села В.Раковець. Співробітник УДСБЕЗ ГУМВС Павло Квочка, який очолює сектор боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій, спільно з іршавськими колегами «застукав» молодика на ринку в селі Довге. У підприємця вилучили 145 компакт-дисків. Тепер згадані громадяни мають клопоти із законом, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також