Кінець світу в 2012 році відміняється

43
1

Пророкувань цивілізації майя про кінець світу в 2012 році не існує, стверджують дослідники з Національного університету Мексики, які займаються вивченням культури древньої Мексики.

Як повідомляє Газета Труд, стародавні вчені розрахували свій календар до 21 грудня 2012 року, але ніколи не вказували в ньому, що після цієї дати настане кінець світу. Календар просто закінчився, і все. При цьому майя дотримувалися теорії, що "історія повторюється у певний момент", після чого відлік часу починається заново.

Трохи раніше, німецький вчений Микола Грубее з Університету Бонна також вказав в одній зі своїх статей про давнє населенні Мексики, що ніяких прогнозів про кінець світу не існує. "Будь-який, хто проаналізує ієрогліфи стародавнього народу, переконається у відсутності в письмових попереджень про неминучий глобальний катаклізм, від якого нібито постраждає планета", - повідомляє фахівець.

Самі вчені до цих пір повністю не з'ясували історію появи календаря майя, і що саме є приводом для виникнення таких версій, як кінець світу в 2012 році. Календар майя залишається одним з найзагадковіших спадків цієї найдавнішої цивілізації.

Коментарі

А
Андрей

главное что бы не отменили в Украине Евро 2012 :)

Читайте також