Класи взломостойкості сейфів - що це і як вони визначаються

23
0

Взломостойкость сейфа визначає ту кількість часу, який може знадобитися на його злом. Чим більше цей показник - тим краще, адже так створюється менша ймовірність того, що ваші речі можуть викрасти.

Щоб відносно недорого купити підходящий взломостойкий сейф - це, наприклад, можна зробити в інтернет-магазині Svitzamkiv https://svitzamkiv.ua/ru/catalog/seyfi/seyfi-zlamo... - для початку треба визначити, який клас взломостойкості вам потрібен.

Існуючі класи взломостойкості

За різними класифікаціями існує від семи до одинадцяти класів стійкості сейфа до злому. Стартовий, з якого починається сертифікація - Н0, він не має підвищеного захисту від злому, але дає достатньо часу на те, щоб ви або сусіди встигли викликати поліцію.

В Україні такі моделі підходять тільки для установки в квартирах або охоронюваних приватних будинках і коштують відносно дешево. Експерти інтернет-магазину Світ замки рекомендують надійно фіксувати такі вироби до стіни або підлоги, щоб захистити їх від викрадення.

  1. Перший має більш товсті стінки і замок стандарту А по сертифікації ДСТУ, що збільшує кількість часу, необхідного на його злом. Також такий сейф дуже шумно зламуються, тому його частіше купують для домашнього користування, щоб зберігати особисті цінності та гроші.
  2. Щоб сейф отримав сертифікат другого класу по державній або європейської акредитації, його стінки повинні складатися з двох пластин товщина не менше 12 мм, між якими залитий армований бетон. За стандартом на таку модель встановлюються два замки класу А, тому розкрити її можна тільки за допомогою спеціальних інструментів.
  3. Вироби, які відповідають вимогам третього класу, встановлюються в офіси та інші установи. Вони володіють двома замками класу В за європейською або державної акредитації, а також додатковим захистом від злому в вигляді товщини корпусу до 70 мм і меахнізма блокування ригелів. Таку модель складно розкрити навіть зі знанням справи і використанням спеціальних інструментів.
  4. Сейфи з класами взломостойкості 4-5 мають ще більшу товщину стали і бетонної прошарку. За стандартом моделі п'ятого класу можуть мати три замки зі сертифікатом В, і можуть надійно захистити великі суми грошей і коштовностей від зломщиків.
  5. 6-10 замовляються тільки великими підприємствами і банками. Це дорогі і дуже великі моделі, на яких використовуються замки, що відповідають вимогам класу С. Їх неможливо зламати навіть досвідченим ведмежатникам, адже товщина стінок може досягати 100 мм, а замки мають додатковий захист.

Зазначені категорії захисту були визначені органами сертифікації з акредитацією від НААУ. Система сертифікації взломостойкости по ДСТУ повністю ідентична тій, що прийнята в Європейському Союзі.

Для того, щоб сейф отримав сертифікат взломостойкості, виробник повинен подати модель на випробування, після якого їй буде присвоєно певний клас.

Як вибрати і купити взломостойкий сейф?

Експерти Світ замку радять враховувати два фактори при виборі моделі: місце, де буде розміщений сейф, і цінності, які будуть в ньому зберігатися.

Для домашнього зберігання невеликих сум грошей і коштовностей підійдуть сейфи з 0-2 класів захисту від злому. Вони коштують недорого і в цілому добре справляються зі своїм завданням.

Для зберігання особливо великих сум, коштовностей у великій кількості або важливих фінансових документів в офісі варто купити модель 3 класу. Її ціна буде трохи більше, ніж у менш захищених виробів, але з огляду на, скільки коштують охоронювані речі, ця ціна раціональна.

Сейфи 4-5 класів взломостойкості замовляються частіше великими підприємствами для зберігання великих сум і особливо цінних документів. Такі вироби коштують не дуже дешево, тому для приватного користування в Україні їх замовляють рідко.

Щоб дізнатися, яка модель сейфа вам більше підходить, і скільки вона буде коштувати, зверніться за консультацією до фахівців Svitzamkiv - це можна зробити на сайті інтернет-магазину або за номером телефону: +38 (050) -074-13-30, +38 (097) -281-11-34.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також