Клімкін назвав найкращий спосіб самореалізації для угорців Закарпаття в Україні

11
38

Потрібно просто вчити українську мову, щоб не потрібно було виїжджати до Угорщини після навчання.

Такою думкою ділиться міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своїй публікації на Українській правді. 

На думку міністра, як не дивно, новий український закон про освіту найбільше підходить саме угорській громаді Закарпаття, які найбільше критикують його. 

- Хочу поділитися одним доволі парадоксальним своїм спостереженням: хоча новий закон найсильнішу політичну бурю викликав у Будапешті, найбільш корисним він є саме для угорської національної меншини на Закарпатті. Її чисельність за останні роки скоротилася мало не на третину. А все через те, що угорська молодь, яка практично не вивчала в школі українську, не може знайти себе у власній країні й масово виїжджає в Угорщину та інші країни ЄС, - пише Клімкін. 

Міністр також переконаний, що "тільки знання державної мови дозволить молодим угорцям повноцінно інтегруватися в наше суспільство і зупинить депопуляцію".  


Тим часом, угорський уряд виділив фірмі сотні мільйонів для пошуку найманих українських робітників.

Коментарі

Д1
До 11:24

Слухай кацапо-словин,нияк я нирузуміву твою законспіпровану пулітику ти за кого за комуністів,кацапів,ци за рабіновичів.Проясни свою мисль.

К-
Карпато - словин

Ни знаву чи вспієш Міша прочитати : У тій же центральній Італії занепадають села і містечки , навіть колись успішні туристичні містечка . І вже відносно давно діє программа по заманюваню туди іноземців . Молоді італійці ни хочуть в них лишатися . Там все занепадає . А нашим фермерам може помогти зміна власти . Котра зачне протекцію мальіх газдівств ,як ото є в Польші .

МД
Міша до Карпато-словина

Програми для фермерів і не буде (скоро), і не буде ніколи удобного моменту шось начати робити, треба просто робити, опять, не треба чекати допомоги уд держави, то марна справа на ннись. Італійціще більше перешкод туй мають, і витрат, но і так розцінюють наші ресурси як надприбуткові. Они лем чекають на закон про вільний продаж землі, у нас-миттю "зметуть" всю вільну землю нашу!!! (всьо, тотально- драча, чагарники, ярки, всьо піде в діло) А ми? нам не треба! ми на чехи!!! а вать сидіти вечорами та адде вадитися єден з другим!

GJ
Glas Josef-Magda

Багато тут написано але факт ТОТ ЩО ДЕРЖАВНУ МОВУ МАЄ ЗНАТИ КОЖЕН ГРОМАДЯНИН КРАЇНИ!Якщо уже так вийшло що ссср звільнив територію Закарпаття від мадярів то треба ся успокоїти бо назад дороги немає!Кому українська потрібна була він її вивчив і розмовляє нею .При СССР угорські школи не вивчали українську а російську тому вони в основному знають російську .ви спитайте в любому закарпатському селі старших людей русинів чи знають вони літературну українську мову? мадярські домогосподарки тоже не всі знають по українськи чи по руські їм то не потрібно!

К-
Карпато - словин

з єдного боку може и так Міша , лиш тот італієць тобі ни казав пуд які проценти італійці послідні 60 рокuв годни бьіли взяти кредитьі , и як їх (фермерuв) варовало и сокотило іхньоє правительство на європейськuв арені , як ім помогало стати на ногьі . Туй того и близько ниє .Туй ниє программьі для фермерuв , для малого и сериднього бізнесу . Далеко ниходім ; виноробство , дуже му много помогла держава ? А чи типирь му помагать ? НЕТ!!! И щи бьі задушити хотільі тьіх котрі є . Так што туй Міша нішто и рувняти .

І
Іване

Но ти вже не не перегибай, мош мало збрехати но не на 17 млн млн. почитай ниже через комент! бо дуже банально упозируєш туй!

І
Іван

пан Клімкін забув сказати, що чисельність українців за час незалежності теж скоротилася з 52млн. до найоптимістичних 25 млн.....вони також перспективи не знайшли тут як і угорці, румини...

П
паромщик

слава япідозрівав

М
Міша

Слава адекватний кент. Фактично правильо все виклав. Так і є. Але, МИ самі у всьому винуваті! Ми! До нас кожен тиждень приїжжають італійці, і они вже неоднократно говорять: - ви - ліниві!!! у вас землі пустують!!! ви їдете за "шматком пирога" в чехію, польшу, сша... А у вас багато можливостей в інших галузях, незважаючи на нікудишню владу! Ви роботящі тоді, і гори звернути можете, коли мова йде про "швидку копійку", але ви не хочете працвати на перспективу! А влада у вас рівно така на яку заслуговуєте! Ви не на них надійтеся, а самі творіть свою державу! Бо Україна, це не президент, премєр, парламент - це ви, простий народ! От так кажуть італійці про нас

3
321

Слава, прав! Зробіть життя нормальним і не треба говорити що угорці їдуть їдуть всі у кого є можливість.Ганьба. Влада сильна як ніколи! Тікають люди світ заочі з рідноі землі!

Z
Zoltan

Ясна відповідь Клімкіну і його товаришам: http://www.mukachevo.net/ua/news/view/272688 (Майже ми, мадяри вінні в тому, що в Укрїни навіть жебрацку зарплатню не видают своєчасно).

С
Слава

Виходячи з того що Євген пише в коментаріях (і не тільки в цьому випадку) таке враження що це не одна особа а група проплачених людей. Але якщо не Євген то тексту би було меньше. Були би відсутні реакції адекватних людей. Я і моя жінка маючи вищу освіту на Україні заробляли копійки. Точніше заробляв я, тому що вона сиділа без роботи - не було у нас грошей купити хотя б пів ставки. Як тільки виїхали на захід - де нас зустріли щиро - ми себе відчули людьми. Зрозуміли, що купити машину і квартиру, придбати все необхідне своїм дітям це не розкош а елементарне. А за Україну жалко. З неї видавлюють останні соки. А закон про освіту є стратегічним кроком у великій грі.

К
Ка

мама мія та я укр учу мадярську аби зліняти.

К-
Карпато - словин

Ліпше , айбо товдьі туй з мадярів ко ся лишить ? Я пишу ош исе замкнутьій круг . Идуть тудьі де щи платять .

О
Олег

До Карпато словін...Дохтори тікають хто уСловакію хто до мадярів,у поліції зарплати 200 євро,не краще піти у ту ж мадярщину у поліцію чи у корхаз?

К-
Карпато - словин

Є правда и в словах Клімкіна . Кіть ни буде знати нашу бисіду ,а вадь по украйинськи ни годен буде йти робити ни в поліцію , ни дохтором у коргаз , ни бьіти суддьом , ни в прокуратурі бьіти якьімись фифником .Годен буде максимум бьіти головов села . Айбо як многі пишете правду вьіїзжавуть май бuльш из за мальіх зарплат . Из єдного боку мадяри сокотять туй свою культуру ,а здругого люди низнавучи мови ни годни продвигатися по службі ставати фифниками . Єдньім словом замкнутьій круг . Таже Ілдіка Орос и Брензович знавуть добре українську и є фифниками . Так што туй мадярам самим треба убирати ,а не тиснути на них , ги подекотрі маргьі .

Я
Я

Інтресно чого волиняки і львівяни з ровенськоі обл. знавучі украйинську мову ідуть реалізувати себе у польшу. Майже не од того шо незнавуть укрйинської. Та ба од чого? Майже од того шо на укрийині кроме мови толку ниякого. Мова тут не при чому,то лем зацепка, така сама яка була на донбасі.

Z
Zoltan

Люди добрые, помогите определиться, что Климкин написал: трагедию или комедию, бо не знаю, что мне делать - плакать или смеяться читая его слова. Скорее всего: анекдот недели. (Боже, неижели такие люди руководят в Украине, представляют Украину за ее границами?!).

В
василь

клiмкiy усе розумiе. Вiн триндить те, за що йому платять зарплатню

О
Олег

До Євгена...Пане та ви це все серйозно?Яке масмедія?Які перекладачі та струкутри?Угорців тут ще пару десятків тисяч а ви навели такі робочі місця які потребують одиниці фахівців.Тому або ви живете у паралельному всесвіті або просто знущаєтеся,ви не бачите яка сітуація в країні?

О
Олег

Потрібно просто вчити українську мову, щоб не потрібно було виїжджати до Угорщини після навчання.(Це абсурд ,Клімкін ідіот!)

ДЭ
до эв генія

Шановний. Вчися читати поміж рядків. Не "КАТЯ", а "КАТ Я", від слова катувати. Між іншим чоловічого роду.

М
мотя

Все которые назначены Порошенком все подставы.А они думают что такие умные, ну прям как Луценко.

П
папаша

НЕТ Крыма, нет Донбасса, теряем и Закарпатье. Шош это за власть то такая. Мало того что народ сокращают и промышленные обл. теряем. А ответить то придется и скоро.

Є
Євген

Отакої! Один рецидивіст (14.12.2017 00:19) вже не витримав = на фєні закукурікав...скучив сердега за міцними чоловічими любощами, тюлькою і макаронами на тюрмі...ностальгія душить.

Й
ЙовГенію

помали хлопче, не вломи лоша

Є
Євген

Улюблена мокшанська мантра - "Кіевруцкійгорад" і "Нікакойукраінинєт" - така собі скрепна ширка. В Україні лікується нарами й баландою.

К-
Карпато - словину

а чом ситуація тяжка? а ми туй нашо? учися мадярську , кідь не мож ся вчити русинську, і стане нас на Подкарпаттю +86 % мадярох веце

Й
ЙовГенію

а щі мож на шараглях гнуй носити-з окрайинськом мовов самий ходовий вид деятельности

К-
Карпато - словин

До Євген : но што ти чоловіче несеш ? Но што ти несеш ?? ? Живеш в якомусь свому світі . Всьо што ти перечислив успішно працює в Києві на російській мові .І викладачі на російській ,і програмне забезпечення , і мобілки в кийян на російському алфавіті . Київ дуже "успішно" в побуті і бізнесі обходиться без української . До Каті ,паромщика ,Олександра і др . Є в ваших словах правда , и дуже много . Ясно шо на малу зарплату мадяри нихочуть ся лишати , а з другого боку шкода шо молоді идуть гет , за границю , ни видять смьісла вчити українську , зникає єдна из складовьіх нашого Краю --мадярська Єдним словом ситуація тяжка ...

Є
Євген

"паропщик"Будьте уважніші при написанні коменту і не губіть літер. "у кого не ніс а рило катя пЕрва"

П
паромщик

до евгена у кого не ніс а рило катя прва

Є
Євген

До білявки КАтя, у якої голова лише для того, аби їсти. Солов'їна дає змогу працювати у масмедіа (VOA, RFE/RL...), викладачем у ВИШах і коледжах, перекладачем у структурах ЄС, ООН, радіоелектроніці, програмному забезпеченні (мобільні пристрої, смартфони, операційні системи, що мають підтримку української), істориці, літературі й поезії...і багато чого іншого, якщо у голові мозок, а не тирса!

О
Окошний

Клімкін і К!!! Ви шо там вообще ідіоти??? Яке нахрен інтегрування угорців в окраинське суспільство? Та не лим мадяре, а и ми усі виїдемо ТУДИ ДЕ НОРМАЛЬНЕ ЖИТТЯ! Чи ви думаєте, ош в окраині нормально? Та изза таких як ти і ваша кончена команда жиєме фосо! (ко мадяр - переведітму). Патріотизм і бажання вчити мову настає тільки тоді, коли влада не плює в душу кожному пересічному громадянину, який ситий і без стреса.....Айбо сись крик душі ОНИ неучуют, бо їм пох....

К
КАтя

Пане Клімкін. Проблема в тому, що угорська молодь і не тільки -- виїджають за кордон не із-зі незнання мови, а для того , щоб знайти роботу та нормальну зарплату. Їм просто легше, тому-що знають угорську, багато хто і німецьку і англійську. Правда в такому випадку остання мова україська-- де можна використати ,крім України?

Л
Лось

Спасібо, поржав

П
паромщик

клімкін и киіів зробіть такі умови аби рвалися донас а не від нас жулики ви и нащадки кріпаків

О
Олександр

Пане Клімкін, а ми Українська молодь теж не можемо себе тут реалізувати поки ви та ваше керівництво обкрадає державу. Тому і ми покидаємо державу заради перспективи

Читайте також