Клімкін про Закарпаття: «українські угорці не відчувають себе вдома в Україні»

13
27

Екс-міністр закордонних справ прокоментував останні події в українсько-угорських відносинах, зокрема приїзд міністра МЗС Петера Сійярто до Києва на перемовини з українськими високопосадовцями.

– І ще раз про Угорщину. Точніше про Закарпаття. Всі обговорюють лише, як українським угорцям опанувати українську. Цього замало! Вони всі мають стати повноцінними українськими громадянами. Не втрачаючи, звісно, своєї ідентичності. Для цього, крім достойного рівня знання української, їм потрібні базові знання української історії, географії, основ держави і права, – наголосив Клімкін.

За його словами, якщо комусь заважає кількість цих предметів можна об’єднати їх в один - умовно "українська мова та українознавство":

– Слід домовитися з угорцями, як вони будуть викладатися і які критерії контролю якості. Це принципово! А скільки це буде відсотків від загальної освіти 30, 40 чи 60 – це насправді не головне. Тим більше, що в нас якісної шкільноі освіти за межами міст (та й в містах теж) майже не існує.

– Я багато разів був на Закарпатті і бачив, як українські угорці не відчувають себе вдома в Україні, їм не вистачає розуміння країни, громадянами якої вони є. Ми маємо в цьому допомогти, інакше частина Закарпаття остаточно перетворитися на угорський анклав, – підкреслює Клімкін.

За його словами, коли приїжджаеш туди: прапори над органами влади не тільки українські, але й угорські, та й живуть там за угорським часом:

– Щоб вони почали жити за нашим потрібно почати комплексно працювати з національними меншинами, а в нас як не було, так і немає єдиного центру вироблення політики та її реалізації. Якщо його немає в нас, то домінувати на нашій території будуть інші. Як зараз відбувається з українськими угорцями на Закарпатті.


Читайте також про деталі візиту Сійярто в Київ:

Коментарі

МД
Мої домінуючі русунські таргани

Таки так добре мене хапонуло.Вжи не пам'ятаю про шо се я .

Д0
до 00:23

Всрусуне, ти коли-небудь спиниш свій понос словесний? Це після первітину з паленкою так на словесну діарею прорвало?

УК
у клімкіна домінують таргани у голові

Абсолютна більшість Закарпаття живе за часовим поясом GMT+2 і дивно, що екс-міністр цього не помітив, коли був "на Закарпатті". Хіба в його хворій уяві домінують інші, бо всі державні органи влади в Закарпатті - українські. Таким міністрам завжди потрібно створювати штаби і центри і програми і мамину маму і виділяти на цей абсурд шалені кошти. Настворювали органів, що Дубілету треба буде роки то все скорочувати. Прийде час і Укрзалізницю німці скоротять на 300% як скоротили свою. В заключення - не зміг стриматись щоб не прокоментувати цього пустоголового. Перечитав його абсурд і шокований тим, що це слова екс-міністра, а не випадкового туриста, який судить Закарпаття відвідавши тільки Берегово. Хай би був тупим, але хай не вчить нас жити. Хай залишать венгромовних українців в покої. Якщо їм треба - вивчать мову, а для їх потреб вони знають достатньо і мови, і права, і географії, і історії. Не треба насильно вчити - створюйте перспективу, а тоді вивчать хоч китайську.

Д
Дичкозавр

Коли редакція припинить розпалювання міжнаціональної ворожнечі?

Д
Дичкозавр

Шановні виборці Зеленського будь-ласка не сваріться. Включіть телевізор, бажано серіал слуга народу, шановний пан бенінсон, хоче вам лише добра.

А-
анклав - опілки посерд черепної порожнини

"частина Закарпаття остаточно перетворитися на угорський анклав" Анклав - це країна в країні. Наприклад - Ватикан в Італії. Якщо екс-міністр не знає якихось слів, то це не звільняє його від відповідальності. Він хоче навчати закарпатців правознавства, а сам проголошує сепаратистські промови, які мають каратись згідно написаного його командою законодавства. З приводу прапорів - у нас прапори багатьох країн світу, прапор євросоюзу і міжнародних організацій і це нормальна практика. Ці прапори свідчать про взаємовідносини між країнами, бо Україна не знаходиться у всесвітній ізоляції. клімкіну перемкнуло, бо побачив венгерський прапор десь у Берегові, неборак сразу сепарскі плани собі крутить. Є угорський часовий пояс? Анука розкажи як ти будеш географію здавати. А чому не словацький часовий пояс? У них єден і тот же. Ти не знав? А як же географія?

К-
клімкіну - неповноцінному

"Вони всі мають стати повноцінними українськими громадянами." Вони повноцінні громадяни України на відміну від тебе, бо якщо людина не вміє говорити по-українськи - вона не стає автоматично неповноцінною. Є багато українців, які спілкуються багатьма мовами відмінними від української і є люди німі і глухі, які також повноцінні українці. Твоя неповноцінність заключається в тому, що ти не можеш виразити свою думку послідовно і правильно і несеш нісенітниці. Добре, що кончилася ера твоєї бездарної трепні. З чого ти взяв, що вони не знають історії, географії і права і з чого ти взяв, що ти це все знаєш? По яких критеріях ти судиш "якість шкільної освіти"? Ти сам говориш з помилками, не кажучи вже про зміст сказаного. Якість освіти на вищому рівні і наші спеціалісти цінуються в усьому світі. Є школярі, які вчаться і є такі, для яких ви не створили мотивації. В Америці школярі розумніші?

К-
клімкіну - неоразованому

На Закарпатті срали му на голову такому невошколованому, бо правильно казати "в Закарпатті" або "на території Закарпаття". "На Закрпатті" говорять чилядники, які ся дуже пілло учили у школах з неякіснов освітов, бо управляляли тов освітов невошколовані профісіонали як клімкін. Може клімкін бов "на Венгрії" і "на Франції" за наші гроші і того каже "на Україні"? З приводу "І ще раз про Угорщину. Точніше про Закарпаття." За цей проплачений вброс можна сміло на нього кайданки капчати, бо це чистий сепаратизм нічим не прикритий. Де СБУ? Имавуть неборака у червеній куртці? Най беруть сього клієнта і най розкаже шо він мав ввиду, бо види у його вакумі чотко направлені на сепаратизм. Кіть кось хоче заробити гроши - пишіть на нього заяву, беріть адвоката і вакумоголовоє покриє всі витрати.

К-
клімкін - полудурок

клімкін поняття не має про що говорить. Немає закарпатських угорців. В Україні є громадяни України і іноземці. Хочуть - вчать мову, не хочуть - ходять без освіти. Ніхто нікого не примушує. Хто хотів - давно в Венгрії - паспорти наші добрі сусіди роздавали як кримчанам. За 500$ можна було паспорт робити і даже не звідали чи тудом, "з доставкой на дом". Зараз дороже і треба с трудом тудом піці і даже їхати разок у Будапешт. Ко не дурний - зробив паспорт за копійки. Ні в одній європейській країні так паспорти не продавали як наші брати-венгри, за шо їм файно "кисинем", бо тепер уєнно на Німцях робиме. Ви нормально заробили, бо паспортів ся продало десятки тисяч. Лем малінько рамси попустіть, бо ніє туй тілько венгрів як ви з недоразвитим клмікіном малюєте. А з безвізом паспорти уже не так нужні, хіба бляху загнати вать нормально на зароботки піти з папірьом. Венгрів туй не більше ніж циган, но они смирно жиють і не скандалять.

ПГ
Питьо Гецко

До мого холопа васи уєбана. Циганам полируйти пуци.

ВУ
Вася уєбан

А коли виженуть мадяронів кому ми русунскі дриштократи будемо дупу лизати?

ДН
До нижніх мадярастських педерастів.

Повернемо всіх мадярастів з мішками на головах придунайським циганам .Зачистимо Закарпаття і Паннонію від генетичного мадярастського сміття.Срібна земля і Паннонія це Україна.

ДВ
До Володимера

Ця земля ніколи не була словацкою!! Тормозе...

ВК
Вася капелан

Туй лем львівські швині чувсвуют себе нормально

С
Справедливий

Як не ваше , то поверніть . Не ваші ми , не ваші .

О
Олег

В цій жебрачій країні мало тих хто відчуває себе як вдома.

С
Ссср!

Декомунізація-? Да! Ну Тоді Братья Окраїнці Верніть Закарпаттья Угорцьям-Яке Сталін Забрав Москалям!! А Не вам Врагам Москалів!!! Це Правда!!! Україна Є Жеброта яка Ніхто!

2
2021!

2021-Закарпаттья Буде Голосувати за Автономію! Бендерівська Циганота, Держіться! Шо будете ви робити без нас?

ПБ
Петро Безвіз Заперевалович

А Україна колись мала визнаний міжнародним правом , право на ті землі? Ні? Ну тоді пельку свою заткни) коли Україна виникла як держава? Правильно 1991 рік. Соси лапу сомаре )

ФМ
Форінт Мадяронович

Володимиру: тобі мало землю, яку вже засрали? Засипали сміттям, залили лайном, повирізали ліси, під грьобаний свій "бурштин" місячний пейзаж влаштували і так далі, і так далі? Ти би йшов далі, паскудити Паннонію? На Донбас звіздуй, від Путіна його назад відбери, йолопе!

В
Володимир

Чому б угоряцям із Закарапаття не поїхати до Балатону? Що вони забули в слов'янській землі? Крім того, все Лівобережжя Дунаю - то те слов'янська земля. Коли Угорщина поверне нарешті цю землю, Паннонію, України?

МШ
Мама шоні майдауна

Нехай валять з України в свою циганію.Буде менше смороду від цієї нечисті.

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

А ну свині кацапорилі до хліва і не хрюкати.

*
***

українські угорці не відчувають себе вдома в Україні... українські українці тєж...

О
Олександр

Чудо прозріло! Де тебе чорти носили коли ти був міністром? До всього вже і українці не відчувають себе вдома, адже так своїх громадян не зневажають навіть в Африці Підтвердженням тому є і одна з найбільших в світі чисельність українців-заробітчан

A
Andron

Дебіл картавий.

І
іван

У мадярів далекоглядна політика стосовно угорців Закарпаття - громадянство , інвестиції, матеріальна допомога, пенсії, програми навчання в вищих навчальних закладах Угорщини і т.д і т.п

Читайте також