Клімкін пригрозив вислати угорського консула в Берегові

13
6

МЗС може вислати консула Угорщини через відео роздачі паспортів у Берегові, про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін допустив видворення угорського консула у Береговому після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів.

Клімкін зазначив, що МЗС відомо про постійні випадки прихованої видачі паспортів. Планується обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Зовнішньо-політичне відомство зараз перевіряє автентичність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Береговому. "Звичайно, … маємо зробити це як серйозні люди, але виходимо з того, що воно є автентичним", - наголосив Клімкін.

Міністр також не виключив, що після перевірки відеозапису угорського консула можуть вислати з України.

"Я його (відео – Ред.) покажу Сійярто, скажу, що консулу немає чого робити (на Закарпатті – Ред.), хай видає угорські паспорти угорським громадянам краще у Будапешті", - повідомив міністр і додав, що порядок денний зустрічі з главою МЗС Угорщини "буде досить напружений".

Читайте також: СБУ відреагувало на видачу угорських паспортів у Берегові

Коментарі

Б
Будiвельник

Рекомендуемо Мiнiстру Закордонних справ укласти угоду з урядом Чехii, про збiльшення 3-х мiсячних вiз Чеських робочих на 6-ть мiсяцiв без обмежання термiнiв перебування 3-х мiсочного термiну на територii Украiни I цим самим пролёгшити життя заробiтчанам

Ш
Шоні

Най іде крумплі копати - тай люду роботу дасть а пак звіздить

Н
народ777

а у нашій верховній зраді сидять 450 челядників які мають паспорти англії швейцарії сша і т.д. з ними шо буде робити картавий пашка??? тоже депорт віссо??? було би логічно!!!

V
vvv

Не про те глаголить міністр. Якщо будь-який закарпатець буде мати можливість мати вдома таку роботу, як в Чехії, Словаччині, Німеччині і т.д. то ніякого угорського паспорта нікому не потрібно буде. Не в тій площині проблема розглядається. Людям не громадянство потрібно, а достойна робота і умови існування достойні. Хай над цим задумається влада, хоча вона (влада) про таке думати не здатна.

7
777

Покакається картавий

ГА
гражданін Австро Венгрии

Інтересно б редакції подати матеріал: як в Румунії, Словакії і Сербії вирішується питання з угорським громадянством етнічних угорців?

Читайте також