Кликав Путіна: у Мукачеві на 12 років заочно засудили головного сепаратиста Закарпаття

3
56

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області під головуванням судді І.І. Котубей виніс вирок Петру Гецко, громадянину України, українцю, з вищою освітою, не одруженому, не працюючому, раніше не судимому.

Останній видавав себе за прем’єр-міністра віртуальної держави «Республіка Підкарпатська Русь» та координатора так званих «Мережевого Русинського Руху» і «Русинського Фронту».

Зокрема Петро Гецко, який переховувався у Москві, опублікував звернення від імені русинів Закарпаття до Президента РФ Путіна з проханням здійснити "миротворчу операцію", відновити та визнати державність "Республіки Підкарпатська Русь".

Також Петро Гецко, як зазначається у вироку суду, "вступивши в таємну угоду з невстановленими слідством особами, розробив ряд документів, у відповідності до яких планувалося з використанням так званих «радикальних підрозділів Русинського руху» та сил Угорської общини, підконтрольних угорській партії «За кращу Угорщину», здійснити на території Закарпатської області підривну діяльність, спрямовану на дестабілізацію ситуації в регіоні та підготовку підґрунтя для силового захоплення влади на Закарпатті".

Так, в документі «План по обеспечению федерального статуса Закарпатья», реалізація якого була розрахована на 15-25 жовтня 2014 року, передбачалося силове вирішення питання надання Закарпаттю федеративного статусу - захоплення основних адміністративних будівель, комунікацій в містах Мукачеве, Ужгород, Хуст; оголошення про створення Тимчасового Уряду русинсько-угорської автономії у складі єдиної України в м. Мукачеве; перекриття чотирьох автомобільних та двох залізничних перевалів в смт. Ясіня, с. Нижніх Воротах, с. Волосянці та с. Уклин, захоплення аеропорту в м. Ужгороді; звернення до київської влади з пропозицією підписати федеративну угоду між Києвом та Мукачеве про визнання Закарпаття федеративним суб`єктом; прийняття Тимчасовим Урядом Декретів про перепідпорядкування йому органів внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, судів, про передачу повноважень місцевих органів Тимчасову Уряду.

У документі «Контртеррористическая операция в Закарпатье…» міститься відомості про силове захоплення території Закарпатської області із зазначенням стратегічних цілей, зокрема міст Ужгорода, Мукачево, Хуста, Рахова, Міжгір`я, Великого Березного, які необхідно захоплювати в першу чергу, стратегічних об`єктів газокомпресорних та електричних станцій, аеропорту м. Ужгород тощо.

Таким чином, своїми умисними протиправними діями підсудний вчинив державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України.

Оскільки П. Гецко обвинувачувався у вчиненні злочинів, зазначених у частині 2 статті 297-1 КПК України, оголошений у міждержавний розшук, знав про розпочате кримінальне провадження, однак переховувався від суду на території Російської Федерації, судовий розгляд у кримінальному провадженні здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia).

На підставі ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Петра Гецка засудили до 12 (дванадцяти) років позбавлення волі. Строк відбування покарання буде рахуватися з часу його затримання.

Також головний сепаратист Закарпаття має сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення експертних досліджень в сумі 13411,78 гривень.

Коментарі

М
Мукачево

З сепаратюгами тре боротися по настоящему. Хватить з ними бавитися, коли вони так хочуть війни і розрухи. Судять втікача, а тут повно, за яких лише треба добре взятися.

В
Василь

Кацапські михуили нам не брати.Свою писанину, кацапе засунь собі в роздовбане чеченами дупло.

М
Михаил

Пам'ятаю 25 років тому в Стрию мені казали :"Ось позбавимося від москалів і нарешті заживемо заможно - як люди" Через рік у магазині залишився тільки ОЦЕТ. Потім почали потихеньку Батьківщину продавати по частинах, змінювати танки на Пепсі-колу і нічого, щось з'явилося в магазинах. А коли з'явилася халява - москлiв розводити на ГАЗ-Нафту, то тут взагалі пруха пішла,шкода не довго, виявилося що немає ВІЧНОЇ халяви - треба працювати. Ось тут то зі своїми порадами і прийшли добрі дяді й тьоті з Америки і Європи:"Працювати не треба Ви тільки побільше гидоти зробіть своєму братньому народу, а вже ми-то Вам за це дамо можливість встати в чергу за діркою від бублика." Продовжуйте в тому ж дусі - але потім прочитайте Біблію. Там багато сказано про зраду.

R
Romario

Готуйси мій майдауне я вжи личу до тибе.

М
Майдаун

Грошей нич у ня ни є То мусівім робити БурбільОм ся влаштовав Оби гузиці брити Ну я свою гузицю Сам брию як годиться Мушу очко брити Шоб фляшку насадити.

R
Romario

Майдауне партнере мий любий не плакай сеі ночи я приду ті заспокоіти.

М
Майдаун

Ти козле вонячий,00:00,ти де і коли послі майдану заробив на машину? Чим,руками-крюками,мозгами,та не сміши.Ти мершо пудзобарна. Вусулю,ти не василь,ти гниль,ти блювота тротуарна,так буде правильно. Romario 16:39,настоящий,тут сидить вся блювота порохо-мінстецьова.Но така тупа,што лем чужі ніки і методи копіює!

4
44

Моя мама похоронила мий курячий мозок ше при моіму нарожені коли висрала мине головов об асвальт.

4
44

северний поток 2 похоронить великих укрів

М
Майдаун

Я поможу моєму партнеру romario ввести в експлуатацию єго дупло так як вин поміг то зробити з мойой гузицив.

R
Romario

А ще більше сил і здоров'я буде потрібно мені, щоб ввести в експлуатацію 5л пляшку, на яку я планую сісти своєю гузицею. Тоді і начнеться найбіль веселе.

ДR
дурачку rome mario

Пидор рашинский, если дрочишь на Путина, так делай это или молча или с воем Раша вперде!

R
Romario

Дай Бог Путіну сил і здоровя ввести в експлуатацію Нордстрім 2 : тоді і начнеться найбіль веселе.

М
МВС

Офіційне звернення обласного управління . З дурдому втік пацієнт по кличці ООН ,хворий на сказ ,може приставати до людей з дурними запитаннями.Також проявляє невмотивовану агресію ,тому при зустрічі з ним бийте його палками і визивайте санітарів.

О
ООН

Офіційний висновок ООН: До 2050 року населення України складатиме 25 млн. Це, очевидно, неймовірно оптимістичний прогноз. Про територію Криму і Донбасу можна вже забути. На контрольованій території України вже зараз за оцінками більшості експертів-демографів постійно проживає 28,5-29 млн.чол. Число 25 млн. буде досягнуто не в 2050, а в 2020 році. А в 2050 р. якщо тут залишиься 15-16 млн., то це ще буде дуже добре, але великі сумніви, що при такій кількості населення ця держава випливе із цього болота.

В
Василь

Бобер 14:11 ,ти можеш навіть мочі напитися і гавна нажертися.

4
44

Мині вася насрав на голову бо я того вартую.

В
Василь

Вже третій тиждень п'ю трихопол, бо Мункач знову не виграв в футбол.

4
44

гавно ти вася тупое

В
Василь

До 13:01. 1) для тебе не вася , а Василь. 2) а ти подумай якщо є чим ,це не боляче.

ДВ
До васi

В чому неправий бобер ?

В
Василь

08:55 Бобре ,очевидний факт що ти дуже тупий .І цей факт не потребує доказів. Але тобі баране цього не дано зрозуміти.Так ,що гризи своє обісране корито і не мичи.

Д
Дарик

Мадєр кончений валінок тупий згноїти разом з москалєма.

Б
Бобер

Не може в нормальній країні за 28 р. населення зменшитись із 52 до 30-32 млн. - майже 40%. Треба бути сліпим, щоб не помічати цей очевидний факт.

R
Romario

До нижнього дебіла: Спитайся у медсестри і лікаря, яка зарплата, а потім пиши.

Ф
Фікс

Нормально у нас живуть і мош заробити. 600 - 800 долларів. Проблема що нема кому робити. А роботи повно.

ДН
до нижньої марги

О Т С О С И і більше не проси.СБУ

М
Машина

Могутня СБУ. Вирахuiйте по IP кожного дописувача-сепаратиста на цьому сайті і солідарно з Петром дайте кожному по 10-12. За останній час їх дуже багато лізе на цей сайт.

Д2
до 23:49

Майдашоні, ти і до, і після майдану не заробив ні на машину, ні на хижу, ні на що-небудь, бо ти тупа п'янь, що на бороду клянчить паленку в гідівських чоповках. Самий справжній паразит нашого суспільства.

Д7
До 767

Слухай ти,“мозговику”.Твій “середній” клас,то бандіти,злодії і хабарники. Наркоторговля більша лише в Колумбії. А по селах,то раби європейські,низькосортні,які в державу нич не вкладувуть,а лише каштілі дебільні строять і отприсків отморожених плодять. Повіч мені де мош послі майдана чесно заробити на машину,хижу,та ще й отдих у Турції?Іди заливай свою муру на 5 канал-вигрібну яму бандюка мерзкого!

R
Romario

А ще треба добивати вже до кінця історію з цнотливістю моєї гузиці. І щоб не було недорозуміння як її добити - пропоную це зробити за допомогою 5л пляшки від віскі Red Label, Jameson чи Chivas. В кого така завалялася - пишіть тут у коментах, з радістю прийму в дар. Але обов'язково щоб з металевою підставкою-качелями пляшка була, щоб я сів і качілявся на ній туди-сюди, туди-сюди.

R
Romario

Правильно Путін каже: ми всі єдиний руський народ - українці, руські, білоруси. Треба добивати вже до кінця це недорозуміння історії - Україну. Нордстрім 2 і мінські угоди - як бачимо - в кінці-кінців таки будуть реалізовані. Амінь

ДО
До одинички

Може ти і дуже бідний, що висерами як бот підробляєш. Пройдися містами і селами Закарпаття і побачиш кількість автопарку "бідняків", їхні будиночки не на один поверх. Те що економіка в тіні - зовсім інше питання.

767 до 1

Сказано: включіть мозги! середній клас в "тіні" у нас , так і робіть, докі не зміняться умови! Зайди до середньостатистичного румуна до хижі, словака, серба, я не кажку про Ііталійця у центрі Перуджі який жие у мікроквартирі пошарпаній на 32.5м кв!!! А зайди до газди любого туй в селі! Та ко ліпше жиє?

1
1

До 767: В Украї нема середнього класу - це обєктивна макроекономічна статистика: Україна - сама бідна країна Європи.

7
767

HER вас знає! як було ранше так і типир, ко робить тот і має, ко гавкать тот і дале гавкати буде, ко ся вчив, і дале учиться, норм люди строяться, квартири купують, машини, на відпочинок у Єгипет, Турцію тов же середняк любий назбирать 600-800 баксів. А комусь галичани в горлі, путін, порох, зеленський винні ! ВКЛЮЧІТЬ МОЗГИ І НАЧНІТЬ ПАХАТИ!!!

1
1

28 років тому мине висрала курва головов на бетон.

М
Майдаун

Йой фрас што ся стало пуд моїм окном, Сиджу я у хижі в неволі, Заперевальні мерещат ся мені кругом, Бо правда їм очі так коле. О лисий мій Гецко, ти моя любов За тебе, муй газдо, на них я гавкочу, В Рутенії стрінем з тобою ми знов, Увідіти тя я так хочу.

1
1

28 років незалежності: 7% території - про-ср-али; 22 млн населення - про-ср-али; промисловість, науку, освіту - про-ср-али; країну - ...

767 до Михаила

Тобі реально прийшов песець? Далі, ти шо, хоч, оби путін ти домів прийшов особисто бошку знести?

ПГ
Петьо Гецко

Для чого мени жона ,я маю дви робочи руки.

П
Правда

Мою долю кожен день вирішує санітар зі шприцем.

М
Михаил

До мене прийшла білочка ,а за нею вже підходить мій песець.

ВИ
Вождь и ботоферма ФСБ

Президент РФ Владимир Путин 3 октября на заседании дискуссионного клуба "Валдай" раскритиковал российские федеральные телеканалы, которые освещают события в Украине в негативном свете. Видео обнародовано на YouTube-канале "RT на русском". Отвечая на вопрос украинского политолога Михаила Погребинского о необходимости поменять редакционную политику в отношении Украины на некоторых федеральных телеканалах, которые выставляют Украину в невыгодном свете, Путин сказал: "Если они, как вы сказали, выставляют Украину в невыгодном свете, если это так, я с вами согласен, то это неправильно. Мы не должны выставлять нашего ближайшего соседа и братский народ, без всякого преувеличения, в каком-то невыгодном свете. Речь может идти о политике действующих властей, но никак не о стране, никак не о народе"

М
Михаил

К вам на сайт я залетел - На бутылочку присел.

С
Света

А він уже в такому віці і досі не одружений? Проблеми?

М
Михаил

Нам казали, що прийде Путін і всім нам буде песець! І ось, песець прийшов, а де ж Путін?!

П
Правда

Трамп своєю порадою вже вирішив долю території під назвою Україна (державою - поки що важко назвати): "Зеля, іди і домовляйся з Путіним". Або ця територія буде мати федеративний устрій, або вона буде поділена між сусідами.

М
Микула

Інтересно цю казку хто розказав судді...Гецко з Красної Площі голубом прислав чи хто.

М
Михаил

Все, померла України i слава, і воля ... Сракою до нас, панове, повернулась Доля. Нема згоди нам з Росієй, як роси на Сонці, Тільки харі галицийські маячаь в віконці. Душу й тіло відамо ми за Єврокредити ... Тільки грощі ті, як завжди, заберуть бандити. Станьмо, браття, спільно раком до Євросоюзу, Поварнякавши тихенько, та підмивши гуза ... Не побачим ми ніколи ні Донбас, ні Крима, Та й і Харьків, і Одеса прочвалають мимо. Душу й тіло відамо ми за Єврокредити ... Тільки грощі ті, як завжди, заберуть бандити.

М
Михаил

Ангеле Меркель приходит смс из Москвы: "От мертвого осла уши вам, а не Крым". Через некоторое время из Берлина уходит смс в Париж: "Франсуа! Они убили Барака!"

М
Михаил

Ненависть к Путину это единственное, что объединяет всех свидорастов Украины, либерастов России и пидорасов Западного мира

М
Месный

Сепары зону топтать!

С
Саша

Це ще той афер і проходімець. На початку 2000-их в Ужгороді займався "працевлаштуванням" заробітчан за кордон. Потім не знаю ще чим но точно афер від природи. І ця його виходка тоже з області його шизофренічної голови, точно щоб бабло на рівному місці сорвати з москалів.

М
мукачівець

слабо кликав значить..якби нормально покликав,нацюки би обосралися

2
20:07.

Се якиїсь бред.Нашто захоплювати перевали, адмінбудівлі,аеропорти,виступати з воєнщиною проти України і проситися у склад України!? Де тоті міфічні збройні підрозділи русинів!?Коли пси розстрілювали мирне Мукачево, то проти них вийшов з берданкою один Йовбак! Нац корпуси,пси...відкриті озброєні терористичні організації і їх ніхто не судить.Навіть сьогодні Хмельницька,Львівська... ради приймають відкрито нагло рішення проти рішення держави(ф-ла Штанмаєра)і все окей.

Читайте також