Коагулограма: як підготуватися до лабораторного аналізу згортання крові

131
0

Порушення гемостазу потребує негайного лікування, щоби уникнути всіх можливих негативних для здоров’я наслідків. Передусім потрібно пройти лабораторне дослідження згортання крові – так звану коагулограму, яка дає змогу діагностувати ті чи інші порушення, а відтак обрати та призначити пацієнту оптимальний курс лікування.

Загалом коагулограма дає змогу дослідити декілька показників, зокрема це протромбіновий час, протромбіновий індекс, міжнародне нормалізоване відношення та ін. Для цього використовується плазма крові, забір біоматеріалу обов’язково слід проводити тільки в професійних медичних лабораторіях.

Не менш важливе значення має і підготовка пацієнта до проведення лабораторного дослідження. До цього питання слід підійти максимально відповідально, адже це напряму впливатиме на результати аналізу.

Як підготуватися до коагулограми

Проведення лабораторного дослідження згортання крові передбачає ретельну підготовку. Пацієнту слід врахувати наступні моменти:

  • По-перше, у лабораторії венозну кров відбирають натщесерце (або через 8-12 год. після прийому їжі);
  • По-друге, за 6-12 год. пацієнт має виключити вживання алкогольних напоїв, їжі, не курити, виключи значні фізичні активності та стресові ситуації;
  • По-третє, припинити прийом ліків (якщо це неможливо, потрібно обов’язково попередити фахівців, які проводитимуть забір біоматеріалу);
  • По-четверте, якщо аналіз проводитиметься дітям, які перебувають на грудному годуванні, варто витримати паузу між годуванням, а дітям віком до 5 років перед забором крові дати попити кип’яченої води (150 мл протягом пів години);
  • По-п’яте, в день лабораторного дослідження можна попити трохи води (у невеликій кількості).

Важливо: в жодному випадку не намагайтесь провести забір біоматеріалу власноруч. Цю процедуру повинна зробити фахова медсестра, яка має відповідний досвід. Від цього залежить правильність результату аналізу.

До речі, коли у вас виникла необхідність проведення коагулограми, однією з кращих медичних лабораторій, де можна здати цей аналіз, є мережа лабораторій «Ескулаб», яка надає послуги міжнародного рівня якості та є однією з провідних установ даного профілю в Україні.

«Ескулаб» - це висококваліфіковані спеціалісти, провідне медичне обладнання та чималий досвід роботи, відтак пацієнти завжди можуть розраховувати на індивідуальний підхід та високі результати лабораторних досліджень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також