Кобилецька Поляна колись була одним з найвідоміших курортів Мараморощини (ФОТО)

7
14

Рекреаційний комплекс під назвою «Nyirfaligeti furdo» розпочав свою діяльність ще в 1815 році на базі сталеливарного заводу, а найбільшу популярність здобув на межі кінець ХІХ - початку ХХ ст.

Лікувально-оздоровчі послуги в Кобилецькій Поляні – селі на Рахівщині – надавались на основі 3-х мінеральних джерел.

Протягом століття комплекс розрісся до 2 готелів, 12 кабінок з ваннами, їдальні та ресторану, мав прекрасні прогулянкові зони із альтанками, штучне озеро із фонтаном.

Влітку бажаючі могли розміститись у довколишніх будинках робітників заводу.

Для відпочиваючих організовувались програми дозвілля: музично-танцювальні вечори, ігри, екскурсії виробничими об`єктами та історико-культурними пам`ятками. Околиці приваблювали любителів мисливства.

На цих теренах часто полював ерцгерцог та престолонаслідник Рудольф зі своїм двором.

Унаслідок Першої світової війни та румунської окупації ця рекреаційна перлина, як і багато інших, була зруйнована.

Коментарі

К2
Кацап 23:09

Трахните меня в дупло ,а то я от недоёба умом поехал и пишу всякую хрень.

ДН
до нижньої марги

Из библии -И создал Бог людей,тварей и хохлов.И поселил он этих обезьян в хохляндию.Но в сад их не пускал.И яблок с древа знаний не жрали.Значит и были тупее и святее всех животных.И очень любили свиней и выборы.А на выборах постоянно выбирали свиней.Самых жадных и откормленных.Потому что любили сало.Отчего очень гордились и мечтали о волшебных шароварах с грошима с вышиванками.И гроши отдавали свиньям,потому что любили сало...А теперь ходят,ноют и скулят в коментах своих,что свиньи их не уважают и требуют всё большего и глубжего корыта.Для этого и приняли декларацию Верховенство Права Свиней и неприкосновенность.И так было и будет веками.Хохлы постоянно обижались на свиней и москалей особенно.Потому что москали жили лучше хохлов всегда и были умнее и умели читать и писать

ДП
До педераста 07:22,10:43 ,11:48

Що кацапе,мудак який тебе склепав був сраним комуняцким номенклатурником ,а розвалився сесер і йому дали копняка під товстий зад і ти тепер курво хрюкаєш на Україну. Збирай сученя лахи і вали в свою свиносрусію.

МА
Мирний Атом

Ввічливого гуканина русина в коментарях видно одразу , ще раз для тебе гУкана повторюю , я людині відповів на коментар який стосується даної статті , вертальотні заводи які настроила мацкальна і нагнала сюда молодих спеціалістів із цілого сесесера , ми не обговорювали

ДН
До нижнього

Значить Ти тупий пятипоколiнний русин, коли не бачиш те, що до чого торкнулася рука чубатого вукраiнця-одразу стае лайном !!!

МА
Мирний Атом

Пане Олег , я являюся корінним жителем Мукачева , більше п*яти поколіннь , так за національністю я Угорець , як і більшість корінного населення карпатського басейну , (маю на увазі більшість саме корінних жителів) , але Ваше зауваження про розвал , стосувалося даної статті , тому я Вам і зауважив Ваш коментар

П
Полянський

можливо хтось із багатих зацікавиться цією перлиною і оживе знову моє рідне село

О
Олег

До мирного атома....Що саме зруйнували румуни? Авіа завод у Дубовому? Чи Тячівський Зеніт? Чи може Солотвиннські солекопальні? Ааа напевно Тересвянський ДОК ??? Чи арматурний завод у Кобілецкій Поляні?Які за 30 років так званої незалежності повністю знищені....Пане будласка без образ може і ви зі Львова або патріот але Закарпаття у складі України тільки деградує та вмерає.Я особисто нічого доброго не бачу а прогнози ще гірші.Україна не встановилась як держава а тільки котиться у прірву,у якої кінцева зупинка буде повний розграбунок громаднська війна і розпад.

МА
Мирний Атом

Олежику перечитай уважніше статтю , Унаслідок Першої світової війни та румунської окупації ця рекреаційна перлина, як і багато інших, була зруйнована.

Ю
Юрій

Ці всі фото просто руйнують всі прагнення львівського дриштократа доказати,що Закарпаття було відстале. Хоча на справді, по міркам того часу тут було все. З приходом України почалася стагнація.

О
Олег

Було колись....Як і Солотвино центром добування солі а зараз???? Хохляндія зробила свою справу.....

Д
Доктор

Закарпутє і є околицею цивілізації. Така собі срака цивілізації. А ,що знаходиться в сраці? Правильно ,гімно.

М
мукачівець

се брехня,фотошоп,Закарпаття було усе окрайнов хохляцьков

М
Мацкаль

Был я там. Дорогу правда в одном месте речка забирает. Ю.П. Привет).

Читайте також