Кокос: користь від регулярного споживання

131
0

Попри те, що в кліматичному поясі України неможливо виростити деякі плодові дерева, попит на такі плоди дуже високий.

Наприклад, такі екзотичні фрукти, як банани чи апельсини, завжди є на нашому столі. Не менш частий гість – кокос, який часто обирають прихильники корисного харчування. Купити його завжди можна в мережі супермаркетів Новус чи замовити онлайн з доставкою по Києву та його околицях.

Користь вживання кокосів

Плоди кокосової пальми мають антивірусну, протимікробну та антиоксидантну дію. Завдяки наявності таких компонентів плоди корисні при:

  • серцево-судинних захворюваннях (нормалізація рівня холестерину, зниження ризику виникнення інфарктів та інсультів);
  • надмірній вазі (кокосова вода прискорює метаболізм);
  • порушеннях травлення (не подразнює шлунок, містить мінімум цукру);
  • проблемах з нервовою системою (бор, магній, бром та інші важливі мікроелементи);
  • цукровому діабеті (стимуляція секреції інсуліну);
  • захворюваннях нирок (вода швидше виводиться з організму) та ін.

Це далеко не повний перелік корисних властивостей, які має екзотичний горіх. Особливо корисний він для чоловіків.

Регулярне вживання кокосового горіха добре впливає не лише на стан здоров’я, але й на красу. Наприклад, антиоксиданти у складі добре борються з віковими змінами в шкірі, попереджуючи її старіння. За допомогою кокосової води можна легко позбутися від кіл під очима чи зубного нальоту. Недарма вона міститься у складі багатьох косметичних засобів.

Чи є шкода від споживання кокосів?

Звісно, багатьох цікавить питання, чи є шкода від регулярного вживання цього екзотичного плоду. Протипоказань до вживання майже не виявлено, але варто пам’ятати про можливі індивідуальні реакції організму. У декого вживання горіхів може викликати алергію.

Також варто бути обережним зі вживанням кокосової води. Для максимальної користі для організму слід вживати не більше 200-250 мл на добу. Тобто заміняти нею звичайну воду не варто. Свіжі екзотичні плоди завжди можна знайти в асортименті мережі супермаркетів Novus, де вони коштують зовсім недорого.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також