Колядування завершилися великим концертом у Руських Комарівцях

7
0

Минулої неділі у клубі цього села відбулося чарівне дійство. Тут прощалися з колядою. Завідуюча культзакладом Віра Луцьо запросила самодіяльних артистів з інших населених пунктів району, а також з обласного центру і концерт справив на присутніх надзвичайно хвилююче враження.

У часи, коли в минулому посилився наступ на все українське, коли заборонялася навіть рідна мова, колядки й вертепи разом з іншими фольклорними жанрами були єдиним засобом якось зберегти те, що народ цінував віками. Прості селяни щиро проймалися любов’ю до народженого Ісуса, в колядках підбирали прості, але разом з тим ніжні слова, щоб у такий спосіб віддати шану Господу.

У той вечір у сільському клубі звучали не тільки добре відомі всім колядки, але й такі, які до цього часу ніхто ще не чув

Урочистості святу додавало те, що співпало воно з Днем соборності України. Довго україн-ський народ боровся за свою державність, багато крові пролито борцями за Україну. Ми нині маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. Про це говорили, співали зі сцени. Патріотичні пісні перемежовувалися колядками і навпаки.

Директор районного будинку культури, керівник вже відомого далеко за межами краю ансамблю скрипалів «Рапсодія» Леся Дубенко тільки що (три години тому) повернулася зі столиці, де єдина зі своїм колективом скрипальок представляла на святковому концерті з нагоди Дня соборності наше Закарпаття. У Руських Комарівцях її виступ (особливо «Чардаш Монті») викликав бурю овацій. Виявилося, що невгамовна Леся (пощастило Ужгородщині, що така талановита особистість працює тут) створила ще один ансамбль «Обрядовий», в якому нині співають і вчителі, і культпрацівники. Назвемо добре відомі прізвища співачок, чиї чарівні голоси були окрасою не одного концерту різних рівнів. Це Софія Рябець, Марія Гричушенко, Олена Мешко, Оксана Коваль, Тетяна Довбиш, Віра Луцьо, Ельвіра Золотіліна. Прикрасив, безперечно, цей дівочий гурт Василь Чендей.

Довго не відпускали зі сцени члена творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» Василя Клочуряка. Зумів соліст «зарядити» зал, підспі-вували всі, а маленька Емілія навіть вийшла на сцену і сміливо підтанцьовувала солісту.

Веселили присутніх і «циганки» Мальвіна Лакатош І Тетяна Дудинська. Зачарували всіх своїм співом юна солістка Іванка Білак та тріо співачок у складі Оксани Коваль, Віри Луцьо і Марії Гричушенко. Можна було б ще довго розповідати про цей незабутній вечір. А закінчився він дегустацією кулінарних виробів членів громадського об’єднання «Надвечір’я», яке працює при місцевому клубі. Сільський голова Р. Комарівців Віталій Білак сердечно подякував аматорам сцени за чудовий концерт і вручив Лесі Дубенко прекрасний букет квітів.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також