Колишній голова рахівського села Розтоки Михайло Костан проведе у в'язниці понад 3 роки

21 11

Суд визнав колишнього сільського голову с. Розтоки Рахівського району винним у розтраті 100 тис грн під час ремонту вуличного освітлення.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що посадовець уклав із підприємцем договір на здійснення капітального ремонту вуличного освітлення, загальною вартістю майже 184 тис. грн.

Попри те, що вони не були виконані в повному обсязі, сільський голова підписав акти приймання виконаних робіт із внесеними до них недостовірними даними. Обсяги робіт та вартість використаних матеріалів в них були завищені. Так як оплата за ремонт була перерахована підряднику в повному обсязі, дії обвинуваченого заподіяли шкоду державним інтересам на суму майже 100 тис. грн.

Варто зазначити, що вказане правопорушення чоловік вчинив через місяць після проголошення йому вироку за інший тяжкий злочин – скоєння ДТП, де потерпіла особа одержала тяжкі тілесні ушкодження. Тоді суд призначив йому покарання у виді ув’язнення з встановленням іспитового строку на 3 роки, протягом якого він і вчинив корупційний злочин.

Відтак, голову с. Розтоки Михайла Васильовича Костана засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Також крім реального терміну ув’язнення колишньому посадовцю заборонено протягом 3 років займати виборні посади.

Вступ вироку в законну силу очікується. Наразі експосадовець перебуває під вартою.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Апеляція

Ухвалою Закарпатського апеляційного суду від 14.09.2023 року апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, апеляційну скаргу, яку подав Костан М.В., задоволено, вирок Рахівського районного суду від 09.02.2023 року скасовано,а кримінальне провадження закрито на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України за відсутності в діях Костан М.В. складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

О
Олік

Сирйозно за 100 тисяч і грозить срок три роки? Щось тут не те! Я не знаю того голову але явно щось не дописано.

БЯ
Баба яга

Яйця резнікова, ці 100 тисяч, це таке, не знаєте тої ситуації, то і не розсуждайте, після ДТП жінка померла, а ще скільки було до того, то це довго писати

СЩ
скільки ще

Цікаво скільки би мав просидіти у в"язниці колишній голова Худлівської сільради за махінації із земельними паями, асфальтуванням центральної вулиці Худльова, будівництві нового водопроводу і т.д. і ..т.п. Напевно не один рік!!! І прокуратура нічого не бачила... Ну так, так

ВТ
В темі (до Василя)

Абсолютну правду говорите! Не знаю як там в Розтоках було -з термінами, але, дійсно, ця проблема із заморожуванням коштів до кінця року існує давно. Щоб не втратити ці копійки як для закладу, так і для громади, окремі керівники свідомо йдуть на порушення. Цікаво чим притягнули хоч раз до відповідальності тих, хто винен в цих багатомісячних "заморожуваннях" фінансових ресурсів?

В
Василь

В звязку із недосконалим законодавством практикується підписувати акти виконаних робіт, щоб не ЗАБРАЛИ гроші назад в бюджет, керівника не наказали за те, що не використав гроші. Часто гроші виділяли в кінці грудня і їх потрібно використати до кінця року. Тому практикувалось - підписують із підрядником виконання робіт, доробляють після акту прийняття ще довгий період. Майже заказуха, потрібно було комусь поставити галочку, а перевіряючим дати на лапу не було із чого або мало. Де крадуть постійно міліонами, там тільки клоунада затримання, а далі відпускають із символічними штрафами.

Ц
Ціґань

у нас давно на сякоє казали п'єме - б'єме!

О
Останньому

А про яйця резнікова нич не хочеш сказати. Якраз там і є падли.

ВС
вшиткі сядете

бо каждий краде...а крадете бо совісти не маєте...я краду бо тот краде булше...у кого крадеш богатти...за вшитко жебраки сироти і вдови пак платять а Богонько вам терпить під4ри...ДОСТА БУЛО! не розумієш чого война бо погнила продажна церква розпустила наруд...всі ся зопсили бо і так Бох пробачить...не пробачить ни тебе ни попа твого ни того д4ун4 який крадучи пудбивать люди до злодійства бля9дства брехні і т д по списку Заповідей...у пекло пуйдеш ...каждий покайся і не гріши бо кажді пів години іде Людина на небо на войні оби ти падло жив і жив чесно.

К
коментатор

а доту наші можновладці крадут мільйонами тай нич їм ниє, іще си сохтовали і премії на мільйони виписовати

ЯР
Яйця Резнікова

Но. та сисе айно, сисе корупціонер! Найшли у глибинці бідолагу і за 100 тис. запроторили на три роки. Браво!

Читайте також