Комісія назвала причини загибелі тракториста на Іршавщині

14
0

Днями завершилося спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 25 липня на території Загатського лісництва державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» Іршавського району, із трактористом-трелювальником підприємства Василем К., 1977 р.н.

 

Як повідомив голова комісії, головний державний інспектор з охорони праці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Степан ПЕНЦКО, серед причин нещасного випадку – порушення як вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, так і трудової та виробничої дисципліни потерпілим, котрий мав виконувати лише ті роботи, які на нього покладалися, …чітко дотримуватися дисципліни праці. Названі також конкретні посадові ДП «Довжанське ЛМГ», які допустили порушення вимог законодавчих і нормативних актів з охорони праці. Це, зокрема, майстер лісу  М.Драгобецький (не забезпечив допуск до роботи лише навчених та проінструктованих з охорони праці робітників); механік В.Данканич (не забезпечив дотримання встановленого  порядку допуску персоналу до обслуговування небезпечних машин і агрегатів та не організував безпечне технічне обслуговування, ремонт технологічного устаткування); лісничий В.Мисло, котрий не зміг забезпечити безпечні умови праці, розстановку кадрів, організацію робіт, використання техніки; головний інженер підприємства В.Шрам (не забезпечив достатній контроль за станом трудової та виробничої дисципліни у підпорядкованих підрозділах).
 
 Як би там не було, життя людині не повернути; сиротами залишилися троє неповнолітніх дітей віком  від дев’яти до 14 років. Не надто великою втіхою для них стало те, що комісія даний нещасний випадок визнала пов’язаним з виробництвом…

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також