Комісія виявила нові порушення у Лаврі, а поліція фіксує, що УПЦ МП вивозить зі святині – Ткаченко

4
1

19 квітня комісія Мінкультури склала новий протокол про незадовільний стан приміщень Києво-Печерської лаври, а поліція перевіряє всі речі, які представники УПЦ МП вивозять з території заповідника.

"Комісія ефективна, тому що вона працює. Сьогодні комісія зайшла в два корпуси Лаври, в тому числі, де галерея знаходиться. Зафіксувала незадовільний стан цих об’єктів. Відповідно було складено протокол і опечатали ці об’єкти", — розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі національного марафону новин.

Поліція склала протоколи щодо порушення громадського порядку. Крім того, Ткаченко повідомив, що правоохоронці перевіряють, які речі представники Московського патріархату вивозять з Лаври, і фіксують людей, які перебувають на території заповідники, але жодного стосунку до нього не мають, оскільки не є ні монахами, ні семінаристами.

Також, за його словами, триває процес поступової передачі музейних об'єктів, які були на зберіганні у монастирі, до музейного фонду заповідника.

Міністр додав, що комісія вже би закінчила свою роботу, якби їй не перешкоджали.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Л
Люцифер

Аж каже ткачкенкомойский то так воно I € !))

Читайте також