Комісія з'ясувала подробиці травмування закарпатського слюсаря

11
0

Днями комісія завершила спеціальне розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком, що стався 31 серпня ц.р. із слюсарем-сантехніком комунального підприємства «Житловий ремонтно-експлуатаційний район №5» м. Ужгород.

Як повідомив голова комісії, головний державний інспектор з охорони праці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Михайло ПОВХ, події, що передували нещастю, розгорталися наступним чином. Зранку слюсар-сантехнік Михайло К., 1959 р.н. разом з колегою-сажотрусом  отримали завдання від керівників підприємства на завантаження сміття у транспортний засіб. Під час роботи виникла необхідність упорядкувати за допомого вил вже завантажені у кузов гілки. Саме під час цього чоловік не втримався на сходинці перед кабіною транспортного засобу і впав на землю, вдарившись лівим боком у бордюрний камінь. Підвестися самотужки слюсар вже не зміг… Згодом медики діагностували у цілком тверезого  потерпілого закритий перелом шийки лівої стегнової кістки зі зміщенням.

Серед основних причин нещасного випадку  члени комісії визначили як недосконалість інструкції з охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, відсутність проведення інструктажу перед їхнім початком, так і особисту необережність потерпілого, котрий, відповідно до ст. 14 Закону України «Про охорону праці» “… зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я … в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства». Відповідно особами, які допустили порушення вимог законодавства, названо директора КП «ЖРЕР № 5» Анатолія Ковальського,  майстра технічної дільниці підприємства Марію Герич і слюсаря Михайла К. Також комісія дійшла до висновку, що даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також