Конкурс на найкращий текст гімну Закарпаття продовжили

10
0

до 1 вересня

Продовжити конкурс на найкращий текст гімну Закарпаття вирішили члени конкурсної експертної групи з розгляду проектів гімну Закарпаття після розгляду 4 червня поданих на конкурс матеріалів. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської облради.



За інформацією співголови експертної групи, заступника голови обласної ради Василя Брензовича згідно з Положенням про проведення конкурсу, на 22 травня надійшли віршовані тексти від 10 авторів. На переконання фахівців, це ще не та кількість і якість, з яких можна було б вибрати твір, що може стати гімном, - наголосив він і підтримав пропозицію, ініційовану членами конкурсної експертної групи, письменниками Петром Ходаничем, Дмитром Кешелею і Василем Кухтою, композитором Віктором Теличком, щодо доцільності продовження конкурсу на кращий текст гімну Закарпаття до 1 вересня 2009 року.



Голова обласної ради Михайло Кічковський звернув увагу майстрів слова на те, що гімн Закарпаття має бути синтезом епох і поколінь, єднанням самобутності краю із загальнонаціональними цінностями. Завдання нелегке, відповідальне, почесне. Тому участь відомих закарпатських співців у конкурсі не тільки бажана, але й важлива. 



Обговоривши ці та інші питання, пов’язані з конкурсом на кращий проект гімну Закарпаття, члени комісії підтримали пропозицію звернутися до депутатів обласної ради з проханням продовжити термін конкурсу на віршований текст до 1 вересня 2009 року, а музики та партитури до віршованого тексту - до 30 листопада 2009 року. 



Крім того, вирішено просити народних депутатів підвищити обсяг заохочувальних премій для переможців конкурсу - авторів слів та музики гімну Закарпаття.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також