Конкурс з художнього читання українською мовою "Джерело"

8
0

відбувся у Будинку самоврядування угорської столиці

Конкурс з художнього читання українською мовою "Джерело" відбувся у Будинку самоврядування угорської столиці. Змагання організували Державне самоврядування українців Угорщини та самоврядування українців Нової Буди ХІ району Будапешта.

Серед сорока учасників конкурсу декламаторів були учні "Недільної школи" Центру української освіти і культури, учні та студенти навчальних закладів Будапешта та окремих населених пунктів, а також дорослі. Переможцями у категоріях читців "Діти та учні молодших класів" та "Учні та студенти до 18 років" стали відповідно учні Будапештської школи Володимир Струк (байка "Синиця" Леоніда Глібова) та Віталій Трохименко (поезія "Думи мої, думи мої..." Тараса Шевченка). Серед тих, хто вивчає українську мову як іноземну, перемогла студентка Бакталоурандської гімназії Саболч Сатмар-Березької області Ельвіра Мордовскі. Визнання найкращого читця серед дорослих за майстерно виконаний вірш "Я хочу знати" Ліни Костенко здобув викладач Мішкольцької школи мистецтв Михайло Вігула. Велику групу учасників змагання нагороджено окремими призами Державного самоврядування українців Угорщини та Посольства України в Угорській Республіці.

Із нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім`ї для учасників конкурсу та численних гостей свята митці Товариства української культури в Угорщині виступили з великим концертом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також