Консул Угорщини запросив у Берегово джазменів-віртуозів, які виконують твори Бетховена (ФОТО, ВІДЕО)

13
4

У перший день весни у Берегові в атріумі ЗУІ з успіхом виступив джаз-колектив "Peter Sarik Trio" (Будапешт). Вхід був вільним для всіх охочих.

До речі, відомих угорських виконавців запросив до нас консул консульства Угорщини Мігай Андраш Беке. Пан консул зазначив, що нещодавно сам вперше відвідав їхній концерт і був настільки вражений, що вирішив познайомити з їхнім талантом закарпатського слухача.

Тріо працює разом з 2012 року, саме тоді до його складу долучилися Тібор Фонай (контрабас) і Аттіла Галфі (ударні). А відомі музиканти насамперед тим, що виконують безсмертні твори Бетховена під джазові імпровізації.

Всього випустили 4 платівки, одна з яких досягла "золотого" статусу і визнана "Найкращим джазовим альбомом року" в Угорщині, володарі престижної премії "Фонограм".

Атмосфера під час концерту була абсолютно невимушеною, виконання та звук - чудові. Бетховен у сучасній обробці справді захопив публіку. Для багатьох, є сподівання, цей вечір став неабияким відкриттям. Адже якісний джаз європейського рівня дуже рідко звучить на наших концертних майданчиках. Тим паче, у такому цікавому поєднанні з класичними творами.

Під кінець виступу всі слухачі мали можливість долучитися до спільного виконання "Оди до радості", адже відомий текст Фрідріха Шиллера був завбачливо розкладений на стільцях. До речі, цей вірш, покладений на музику Бетховена є Гімном Ради Європи.

— Це велика честь і величезний виклик для нас адаптувати твори такого чудового майстра яким є Бетховен. Але я вважаю, що також дуже  важливо зберегти оригінальний настрій і послання для кожного твору. Крім того, я намагався уявити, як могла змінитися музика великого майстра, якби він жив у теперішній час. Думаю, що він був такий самий сміливий, унікальний та інноваційний для сучасників.

Ми ж намагаємося сміливо використовувати сучасні модні ритми джазу та поп-музики. Дійсно - прекрасні твори не тільки випробовуються часом, але й, потрапляючи у сучасне середовище, отримують нове життя, і складається враження, що вони були написані нещодавно, - каже Петер Шарік.

Коментарі

С
Сріберньій

"Лемки " і " гуцули " и долішнні краяни ото ЄДЕН НАРОД !

С
Сріберньій

Ідіот тьі горобуська - євген , просто сформованьій ідіот .

Г
Гудзичок

А хантимансійський народний колектив пісні й танцю не запросив...цурається рідні...Тьху! Як от окремі особини, що ділять українців на т.з. русинів - титульну націю і унтерменшів - лемків, гуцулів, волинян, слобожанців, галичан. Чому так відбувається? Тому що це нелюдь - виродки виродків московії.

:
:::

Джаз був супер, по-більше б таких концертів ... Між іншим здається що приказка: запорожец - не машина, а волиняка (на подобі горобуськи) - не людина, дуже правдива.

Читайте також