Консул України в Гамбурзі, який опинився у центрі скандалу, родом із Закарпаття (Оновлено)

29
23

Василя Марущинця, який родом з Іршави, усунули з посади консула в Гамбурзі на час перевірки щодо антисемітських дописів у мережі Facebook.

Наразі перевіряється, чи дійсно на сторінці українського консула в німецькому Гамбурзі Василя Марущинця є публікації «антисемітського характеру».

Через це, міністр закордонних справ України Павло Клімкін розпочав внутрішнє рослідування, а консула тимчасово відсторонено з роботи, повідомив він у Twitter.

— Антисемітам та тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС. Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. В усіх деталях ґрунтовно розберемося, — написав Клімкін у соціальній мережі.

Що це йдеться саме про Василя Марущинця стає зрозуміло з посту Павла Клімкіна у Фейсбуку:

— Отримую повідомлення від своїх підписників щодо інформації про нашого консула у Гамбурзі. Перевіряємо та невдовзі повідомимо результат,  - написав міністр.

Цікаво, що у соцмережі сторінка консула повністю для перегляду доступна лише його друзям, і сторінок у Фейсбуку є дві. Разом з тим Марущинець раніше заявляв, що його профіль у Facebook неодноразово блокували.

Причиною для скандалу та відповідної реакції стали дані, оприлюднені скандальним українським блогером Анатолієм Шарієм, який займає проросійську позицію та нищівно критикує українську владу. У 2012 році він отримав політичний притулок у ЄС.

Василь Марущинець народився 10 лютого 1956 року в селі Великий Раковець Іршавського району Закарпатської області. Раніше був вчителем і директором школи.

Читайте також: Посол США розповіла про свою мандрівку на Закарпаття та запросила усіх.
 

Коментарі

ДF
До fox

Накатай кляузу, патріоте. Ти чув за такі поняття як «свобода слова і поглядів»? Кожен має право висловити свою власну думку. Чому майдауни такі тупі і ненавистні?

F
fox

Точно. Все сходиться: любителі шарія і срань що не вилазить з комментів на мукнет - одного поля ягоди. Пишіть-пишіть, шмарій то в європі за гроші свої ролики клепає, а ви вже вшиткі в розробці. Думаєте просто так вам дають туй свої писки втворяти?

Н
Небайдужий

"Причиною для скандалу та відповідної реакції стали дані, оприлюднені скандальним українським блогером Анатолієм Шарієм, який займає проросійську позицію" - і знову питання автору, в чому Шарій займає проросійську позицію?? Дивна позиція, ліпити ярлик проросійського на Шарія і в тут же відбілювати дипломата - неонациста, антисеміта, який давно не скриває своїх поглядів....

Ч
Чучундрий

Какая разница, пророссийский Шарий, проеврейский или пропольский? Если Марущинец шовинист, он не имеет права занимать дипломатические должности. А если завтра Шарий заявит, что Земля круглая, вы тоже будете возмущаться по этому поводу и доказывать, что он не прав?

М
Михайло

До Сріберного! Любиш писати по закарпатськи, тяжко мало читати. Я тоже із Закарпаття, Береговський район. Так шо непиши мені про музеї, дороги і файні місця у нас, бо їх ниє, усьо розкрали, розобрали і замусорили.

Р
РОС

До редакції, чому мій комент був видалений???

Ж
ЖурналЫстам

Чого не мош написати просто - "український відеоблогер"? Чого мусай писати - "проросійський, антиукраїнський"? Критикує владу - значить антиукраїнський, а кіть антиукраїнський значить проросійський,да?

Ч
Читач

Ну ок, зламали ви сторінку у Фб. А тепер питання до особливо обдрованих. Ви оригінальне відео Шарія хоч дивилися? Там публікації дуже старі у Фб, тому питаю, як ви зміните дати публікацій? Перед тим як написати якусь єресь, хоча б то мозочок свій вмикайте.

М
Мигаль

Автор даної статті навіть не намагається бути об'єктивним - він просто, без критичного аналізу чи перевірки фактів, використовує щодо характеристики й опису Анатолія Шарія кліше проурядових українських ЗМІ в дусі "антимайданівець", "українофоб". Шановний, ви хоч розумієте, наскільки совково й баранувато виглядаєте зараз, у 21-му столітті, тобто в постіндустріальній епосі, яка дає змогу зайти в інтернет й самому перевірити окрему подану вами інформацію. До цього всього ще лише не вистачає старого доброго "Шарій втік від Майдану подалі, для пропаганди Кремля". ДІйсно, тупа, експресивно подана пропаганда.

0
007

Цікаво хто заказав статтю? мінСтеця кинув темник для редакції чи по старих связях консула попросили???

С
Сріберньій

Ти чулувіче збісньій ? чи што з тобов є ? Я з тобов нормально , а ти ги марга дурна . Исе раз ! Сріберний , а ни срібний , Исе два ! И три ! я Балогу вижу лем по телевізорови , и раз им го видів на якомусь заходови в Ужгороді , на площчі . Видко любиш ти ниборе брехати , нибов ти ни в яких музеях .И што значить "уваших музеях " ? ти ниборе удкі ?

:
:)

До редакції. В Шарія 1 500 000 підписників. Народ не тупий, як хотілося б владі. "Антимайданівець", "українофоб", "ненавидить все українське"... На кого розрахована така маячня? Хіба що на Цвіріня Горобуського..

А
Антон

автор статьи может предоставить доказательства того, что Шарий “ненавидить все українське”? или вы сугубо своё субъективное мнение подаёте как факты?)) Умора....

П
Пропозиція

Журналісти,чому б вам самим не переглянути сторінку цього діяча та провести своє розслідування ?

С
Сріберньій

Михайле ти колись у наших музеях бов ? Но та пиди хоть раз , обись пак за ушивку ( бо так за ниї у нас кажут ) дурноє ни писав .

ФП
фсьо просто

комусь треба було освободити тепле місце, а тов. Марушинець видно із гвардії Медведчука, і видко скупий як істинний закарпатець, а зламати і написати якусь херню, то вміють.

С
Сріберньій

Дідико ся мало увлекли ... Забьіли што фейсбук ся зломлюєся на раз . Но нибай прийде думів грибьі збирати , якраз дощч пишов .

М
Михайло

Фейгін вже не адвокат в Росії. А в Україну його прийняла майданівська влада для пропаганди.

Ф
Фейкін)

"Фейгін російський адвокат із рідкісним на наш час,почуттям чесності" - ахахахахахажа) та ну нах, фейгін рідкісний му#ак)

ДМ
до михайло

Марк Захарович Фейгін,зовсім іншої думки про Анатолія Шарія.Це ти баран,який думає ,що все знає.Фейгін російський адвокат із рідкісним на наш час,почуттям чесності.І він бомжів типу Шарія,не переносить і не терпить.

Д
Дніще

'' Справ в тому, що Шарій, який ненавидить все українське'' - в чому автор статті побачив нелюбов Шарія до '' всього українського''???

Д
Дно

'' Через «розслідування» антимайданівця та українофоба Анатолія Шарія'' - тіпа якби не розслідування Шарія можна закрити очі і все норм???

О
оп

Цвiрiнь Евген Горобуськович, ну як ти там? Де роботу шукаеш?

Читайте також