Консула у Гамбурзі - закарпатця Василя Марущинця - відсторонили від обов'язків

3
14

Консула України у німецькому місті Гамбург Василя Марущинця відсторонили від службових обов'язків на час дисциплінарного провадження у зв’язку з інформацією про його антисемітські дописи у Facebook.

Mukachevo.net вжеповідомляло, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про початок дисциплінарного провадження проти Марущинця - одного з українських чільних дипломатів у мережі Twitter.

— Антисемітам та тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС. Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. В усіх деталях ґрунтовно розберемося, – зазначив міністр.


Народився Василь Марущинець 10 лютого 1956 року в с. В.Раковець Іршавського району. Після служби в армії працював робітником та художником-оформлювачем колгоспу «Виноградар». Обирався головою профкому школи та депутатом сільради. У 1989 році організував Іршавський районний рух та підняв над школою синьо-жовтий прапор. Особисто встановив стяг України над райкомом партії. Під час ГКЧП вранці, 19 серпня, в кабінеті голови районної ради категорично вимагав негайно засудити дії хунти.

У 1990 році за його проектом в м. Іршава споруджено Пам’ятний хрест на честь січових стрільців Карпатської України. У 1994 році В.І. Марущинець був обраний головою села Великий Раковець. 1996 року став слухачем першого випуску Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України. Згодом призначений дипломатом у Німеччині.

2016 року в залі Іршавської РДА відбулася презентація його автобіографічної книги на 480 сторінок «Мої весни» (видавництво "Міленіум"). У своєму виступі голова адміністрації Олександр Горін зазначив, що "Іршавщина пишається таким земляком, який, не шкодуючи ні сил, ні часу, часто ризикуючи власною волею, боровся й бореться за незалежність своєї рідної землі".

Відомо, що В. Марущинець є активним прихильником теорії про аріїв-українців та свастики - як священного знаку слов'ян. Про його антисемітські вислови у мережі Facebook (закрита сторінка) оприлюднив відео блогер-провокатор Анатолій Шарій.
 

Коментарі

СТ
Сам ти Сріыберный

А-А-А-А дебіли ви кацапські. А Шарий от падла, бабло відробив, зарахується пак йо, отака ню ню- ню малята

1
11:05

Москвичів козаки-алкаші можуть бити до посиніння за 1000 рублів.Бідна нещасна Росія.Слава КАЦАПАМ.

А
Ак-47

Гiтлен капут!

А
Ак-47

Срака украiнI!

З
Закарпатець

До Сріберного. То вы дуже спростили. Ото одоробло, ще при советах приспособилося, бути директором школы то навірно без партії не обийшлося.Так то чудо отравляло детські душі. Пак перекрасилося у націоналіста і дале пішло по лазиву. А диявол у ньому сидів.Я общався із його воспитаниками(тоди я не знав про нього) і нияк не міг порузуміти, ош удкіль у них стільки ненависті, даже до наших люди. А оказалося вни зазомбовані отаким латентним фашістом! Добре што ся вскрило.По Закону мав би відповідати і нести покарання.

7
76к

Сіло николи не стане варошем....

С
Сріберньій

што ви ся туй так розовнажили ? Дідико сам ся уже запутав ,ош ко увін . Увін такий неонацист и арієць ги ви негри . Начитався мало інтернету , тай нових усяких книжок , тай повело го мало . Ни мерегуйтеся .

Д1
До 16:50

Дуже розумне зауваження.

*
*****

Не робіть передчасних висновків, писаки. Бо в своєму оці колоду не бачите....

П
Правдоруб

Невідомо, як це ???? взагалі стало "дипломатом"...мабуть так само, як зараз на хвилі "Майданів" країною стали правити скоти...історія пам'ятає подібних "спеціалістів" які прийшли правити країною від борони та коров'ячих хвостів...типове самовпевнене биdLLо...

З
Закарпатець

"Моя боротьба"-гітлер, "Мої весни"-марущинець, воно себе вознобнило гітлером!? Воно думало, що гітлер таким, як він уготовив баварськоє пиво? Воно не соображає, што для націсту воно або удобреніє або скотина. Айбо яку карєру зробило, верховинча!? Навірно своїх у власти дуже много!

:
:)

Європа офігіває від "нових європейців".

ВП
Всьо, прієхалі...

Бл#ть, оно ще і автобіографію видає, та ну нах, кому він інтересний, пристаркуватий неонацист, на пенсію отправити додому корови пасти, хай їм і розказує про аріїв малюючи голими руками свастику із балиги)

АЙ
Арієць Йовжі

"є активним прихильником теорії про аріїв-українців та свастики - як священного знаку слов'ян" - супер, автор статті маладєц, історія уже пам'ятає одного прихильника теорії аріїв та свастики, тільки чим все закінчилось надіюсь автору не потрібно нагадувати???

Читайте також