Контрактна служба в ЗСУ: у Закарпатському ОТЦК розповіли про вакансії

8954 2

Під час брифінгу в Ужгородському прес – клубі начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Шахлевіч розповів про особливості підписання контракту, додаткові соціальні гарантії у разі підписання контракту, а також як правильно пройти шлях від цивільного до військового професіонала.

За словами Сергія Шахлевіч, під час дії воєнного стану призов не єдиною формою комплектування ЗСУ, залишається актуальним варіант набору військової служби за контрактом. Адже доброволець є основою, хребтом та базою будь-якої сучасної армії, а ЗСУ є однією з найсучасніших армій світу.

«Підписання контракту зі Збройними Силами України відкриває перед майбутніми військовими більше можливостей, ніж призов за мобілізацією. Окрім можливості самому обирати фах і підрозділ, в якому є бажання служити, держава також забезпечує певні соціальні гарантії контрактнику та його родині, - зазначив Сергій Шахлевіч.

Контрактники можуть обрати будь-яку спеціальність, а також при бажанні змінити фах, адже діють навчальні центри. Є на вибір посади також у частинах Закарпатської області, певна кількість посад пропонується у тилових частинах чи у частинах спеціального транспорту, куди теж шукають добровольців.

«Ті, хто не чекає повістки, самі можуть обирати військову частину, яка подобається. Адже військова служба по мобілізації, де є державний розподіл, такого запропонувати не може. Контрактники не тільки обирають стабільне грошове забезпечення, і забезпечення всім необхідним. Людина там знаходить побратимів, посестер», - каже Сергій Шахлевіч.

Алгортим підписання контракту такий: бажання вступити до лав ЗСУ, пошук посади на сайтах, наприклад, https://lobbyx.army/, https://defence.robota.ua/ та інші, пошук контактів військової частини та вимог для конкретної посади, отримання рекомендаційного листа від обраної частини. «Все те саме можна зробити в ТЦК, з людиною буде працювати наш інструктор, який допоможе зібрати пакет документів», - каже Сергій Шахлевіч. За його словами, у когось можуть бути побоювання не потрапити в обрану частину. Але це передчасні хвилювання, бо військова частина надає рекомендаційний лист, за яким контрактник направляється саме в обрану частину.

Також військові-контрактники отримають соціальні гарантії. У разі підписання першого контракту зі Збройними Силами України військовослужбовці можуть отримати одноразову допомогу. У 2024 році це від 24 224 до 30 280 гривень залежно від звання.

Контрактникам також здійснюються виплати від місцевих адміністрацій. Військовий забезпечується медичним обслуговуванням, житлом, за винайм житла нараховується компенсація.

Коментарі

Ч
Чікі

Щитаю се робота мічти!

МШ
Мамця шоні

Читавам али знов нич не уторопала .Шо му треба , мо пішов би на ту войну , такий здольний легінь.

Читайте також