Контролюй бюджет власними руками: як розібратись куди йдуть державні кошти (ВІДЕО)

3
0

Науковці Інституту суспільно-економічних досліджень долучились до підготовки тематичних відеороликів для українців щодо реформ у бюджетній сфері та відкритості використання коштів.

Основна мета відео - підвищення грамотності та поінформованості громадян, роз’яснення важливості та суті бюджетних процесів на місцевому рівні, а також популяризація серед громадян інструментів участі в бюджетних процесах.

- Ці ролики допоможуть громадянам бути більш ефективними у своїх діях. Наприклад, коли люди дізнаються, що підручники до місцевої школи купує міська рада, то саме до неї будуть апелювати для вирішення цієї проблеми, а не збиратимуть десять тисяч підписів під петицією до Кабінету Міністрів, щоб уряд розібрався з проблемою місцевого рівня, – пояснює радник з комунікацій ІСЕД Марина Дадінова. 

Проект «Контролюй бюджет власними руками» є логічним продовженням ряду ініціатив ІСЕД із заохочення суспільства до участі у бюджетних процесах та їх контролю. Зокрема минулого року Інститут підготував цикл відеороликів про проект Держбюджету–2017.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також