"Концерти для України": відомі музиканти Словаччини готують благодійні акції солідарності у всіх великих містах (ФОТО)

34
0

Багато словацьких музикантів вирішили зібратися разом, аби висловити свою солідарність з Україною та українцями на площах найбільших міст Словаччини. У неділю відбудуться концерти для України в кількох словацьких містах, зокрема в Кошице та Пряшеві.

У Кошицях він відбудеться у Нижніх воріт (з 16:00 години), у Пряшові - на вулиці Головній (початок о 18:00). Концерти також транслюватимуть онлайн.

«Концерти для України – це спільне вираження нашої підтримки та людського ставлення до України та її народу. З тими, хто, боячись за своє життя та життя своїх близьких, масово залишає свої домівки, а також з тими, хто залишився і вирішив захищати свою батьківщину», – зазначив Лумір Маті зі Словацької музичної спілки, яка організує серію концертів по всій країні. Благодійну акцію підтримали більшість відомих музичних колективів та співаків Словаччини. Наприклад, у Кошице підтвердили свою участь солістка Кошицького державного театру, мецо-сопрано Мирослава Гаврилюк, Кошицька державна філармонія, гурти Collegium Technicum, PULS та український діджей, який живе у Словаччині Miklei. Долучаться співачка Катаріна Кнехтова, фолк-виконавець Штефан Штец, Лукаш Адамец з гітаристом Віктором Шпаком та багато інших.

Поступово долучаються до акції інші партнери і музиканти, які готові виступати на концертах без гонорару.

У Пряшеві виступатимуть співаки Катка Кнехтова, Лукаш Адамац та Віктор Шпак, гурт світової музики Hrdza, рокери ElevenHill, реггі-гурт Akustika та інші.

Приєднаються також учасники Театру драми імені Олександра Духновича.

Концерти для України готуються і в інших містах Словаччини - у Тренчині, Банській Бистриці, Жиліні, Трнаві та Нітрі.

На кожному з них гратимуть провідні артисти словацької музичної сцени.

"Ми заздалегідь дякуємо всім людям доброї волі за кожен жест допомоги та підтримки", – додав Люмір Маті. І зазначив, що на концертах закликатимуть всіх надавати всю можливу допомогу братній сусідній країні, яка потерпає від агресії та війни з боку Росії.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також