Корейське авто на газу: відгуки

199
0

В Україні авто з Кореї на газу, відгуки про які тільки підтверджують теорію корейців про можливість жити в мегаполісі з чистим повітрям, при цьому отримувати задоволення від їзди, купують свідомі водії.

В основному це українці, які розуміють важливість особистої участі в збереженні навколишнього середовища і не проти при цьому заощадити на паливі і обслуговуванні автомобіля.

Для довідки: Південна Корея поки все ще залишається єдиною в світі країною, де велика частина машин на місцевому ринку працює на газу. Ефект від такого вибору помітний вже зараз - столиця Сеул з населенням понад 9,7 млн. Чоловік і розвиненою промисловістю все ще залишається містом з чистим повітрям і сприятливою для життя атмосферою.

На корейському ринку машини з заводськими ГБО випускають як японські, так і європейські виробники. Місцеві купують їх в кредит на 4-5 років, після чого продають. Саме ці автомобілі переганяють в Україні за вигідними цінами і, що важливо, з вбудованою заводський газовою установкою.

Чому саме автомобілі на газі? Головна причина - це вигідно. Їздити на газу дешевше, ніж на бензині і навіть дизельному паливі. Наприклад, якщо за літр 95-го бензину в середньому по Україні доведеться заплатити трохи більше 30 грн, а за дизельне паливо - трохи більше 28 грн, газ обійдеться всього в 17 грн. Газові установки в корейських машинах зібрані за технологією Lpi. Такі машини особливо економічні за рахунок прямого впорскування газу.

Переваги автомобілів з Кореї на газу

Щорічно в Україну завозять південнокорейські автомобілі на газу із заводськими установками, серед яких найпопулярніші Hyundai Sonata 2012-2017 років випуску або добре відома у нас як Optima KIA K5 приблизно тих же років випуску.

Автовласники оцінили переваги моделей з технологією впорскування Lpi, всі відзначили їх очевидні переваги в порівнянні з експлуатацією машин зі звичайними ДВС на бензині:

  • у них немає бензобака, для заправки використовується тільки газ;
  • вони економічні за рахунок прямого впорскування газу;
  • вони ідеальні для української щодо теплу зиму, але навіть при -40 градусах машина заводиться швидше, ніж аналог з бензиновим двигуном (газ швидше, ніж бензин, випаровується і не «заливає» свічки);
  • при випаровуванні газ остуджує камеру згоряння, таким чином підвищуючи ККД двигуна;
  • двигун на газу працює тихіше, ніж на бензині, завдяки зменшенню навантаження на поршневу групу;
  • газ не розбавляє моторне масло, тому двигун служить довше;
  • на свічках, на циліндрах всередині не утворюється нагару, каталізатор автомобіля служить довше;
  • машини з установкою 5 покоління безпечніше, ніж «бензинові» аналоги, так як система оснащена багаторівневим захистом від витоків, підвищеного тиску.

І головне, машини з ГБО 5 покоління менше забруднюють навколишнє середовище. У вихлопних газах немає сірки і свинцю, в 2 рази менше вуглекислого газу, не кажучи вже про те, що такі установки прості в експлуатації, обслуговуванні і настройці.

Що думають українці - відгуки про корейських авто на газу

Всі, хто вже купив машину з Південної Кореї з новим газовим обладнанням 5 покоління, сходяться на думці, що це оптимальне рішення. Ось що про свою Кіа Оптима пише Кирило з Одеси:

«Мені пригнали Оптиму з Південної Кореї всього 10 місяців тому. Брав машину для роботи на таксі, тому вибирав саме на газу. Можу сказати, що зараз через майже 9 місяців роботи майже без вихідних машина все ще в задовільному стані. Нічого не змінилося, крім того, що трохи зносився салон. Машина 100% на ходу, мотор заводиться з півоберта. І це після 500 тис. Кілометрів пробігу, тому що доводиться їздити сотні кілометрів в день. Відмінно машина показала себе взимку: потужна, стійка і не боїться морозів ».

Це тільки один із прикладів реальних відгуків власників машин на газу з Південної Кореї. Насправді їх тисячі, і це не межа. Люди із задоволенням переходять на альтернативні варіанти палива, усвідомлюючи важливість змін. Простий і економічно вигідний варіант доставки корейського авто в Україні - доручити це дослідної компанії PLC GROUP під ключ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також