Корнієнко: Депутатку, що перекидала хабар через паркан так і не виключили з "Слуг"

6
3

Підозрювану у корупції Людмилу Марченко частково обмежили у виконанні її функцій у президентській фракції, розповів перший віцеспікер ВР Олександр Корнієнко.

Фракція Слуга народу (СН) наразі не виключила із своїх лав народну депутатку Людмилу Марченко, підозрювану у продажі дозволів для виїзду чоловіків закордон.

Про це в інтерв'ю NV розповів перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко.

Наразі, за його словами, до нардепки — героїні відео НАБУ з перекиданням хабаря через паркан — застосували лише «призупинку» її дій всередині фракції.

«Це певні обмеження на певні фракційні процеси. Тобто людина не голосує у фракції, коли приймаються рішення всередині. Але з точки зору парламенту — це ще не виключення», — пояснив віцеспікер.

Корнієнко додав, що Марченко залишається депутатом фракції СН.

«Але наскільки я чув [голову фракції] Давида [Арахамію] і [його заступника Андрія] Мотовиловця, вони збираються довести це до логічного завершення. Тому що вони фактично не мають підстав не довіряти правоохоронній системі щодо того, що ці підозри виправдані», — заявив віцеспікер.

На уточнення, чи це означає, що її виключать із Слуги народу, Корнієнко додав: «Я не знаю, це треба питати в Слуги народу».

Раніше Марченко виключили з партії СН на тлі оголошення їй підозри НАБУ у зловживанні впливом та отриманні неправомірної вигоди. Окрім того, Тернопільська обласна організація СН достроково припинила її повноваження.

11 липня НАБУ оголосило про підозру чинній нардепці, яка допомагала чоловікам призовного віку потрапити у систему Шлях для перетину кордону. НАБУ і САП також опублікували відео, на якому зафіксовано переговори фігурантів справи, листування нардепки з помічницею і момент, на якому перша намагається викинути хабар через паркан свого приватного будинку.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

I
Ivan

В Османській імперії чиновники мусили платити податки з отриманих хабарів. Треба подібне зроблити і у нас.

Д
Ді

Ми так і думали. Нічому уже не дивуюся

У
Ухилянти

Дуже зручна і потрібна людина Робить добро усім. Здоровя їй, довгих і плідних років роботи у владі

Читайте також