Короткий огляд особливостей і переваг гуми Michelin

9
0

Короткий огляд особливостей і переваг гуми Michelin.

Переваги та характеристики шин Мішлен

Більшість типів гуми від різних виробників однаково добре показує себе при русі автомобіля по рівній і сухої дорозі. Однак при зміні умов, русі по мокрому асфальту, випаданні осадків з'являються труднощі. Менш якісна гума втрачає свої характеристики, внаслідок чого безпека може бути порушена.

Автомобільні шини виробництва Michelin вважаються одними з найнадійніших, перевірених і практичних. При виготовленні гуми використовуються інноваційні технології та високоякісна сировина. Продукція французького бренду завоювала популярність за рахунок стійкості і якісному зчепленню з дорогою, яке, в свою чергу, забезпечує швидке гальмування. Гума представлена в продажу у великому асортименті.

Термін служби зимових і літніх шин однаковий, але одні можуть використовуватися при температурі не вище +7 градусів, а експлуатація інших в мороз не допускається. При виготовленні колес, виробник використовує особливу гумову суміш, яка за консистенцією нагадує жувальну гумку. Якщо температура повітря опускається нижче +7 градусів, структура літньої шини стає твердішою.

Що стосується зимової продукції, для її виробництва застосовується інша, більш еластична суміш. Це дозволяє зберігати свої якості і властивості при більш низьких температурах, забезпечуючи якісне зчеплення з дорогою. Також стійкість авто обумовлена спеціальним малюнком протектора, на якому передбачається безліч прорізів.

Не забувайте про обкатку гуми після її покупки. Колеса повинні пройти не менше 800 кілометрів на швидкості не більше 70 км/ч. Різкі маневри при цьому також не рекомендовані.

Склад гуми

До складу автомобільних шин входять наступні компоненти:

  1. Каучук. Може бути синтетичний і натуральний. Пропорції варіюються в залежності від призначення колеса. Натуральний каучук - висушений сік дерева гевеї, синтетичний - виробляється з нафти.
  2. Технічний вуглець. Більшу частину обсягу суміші становить промислова сажа. Вона використовується для створення надійних молекулярних сполук, які надають міцності і зносостійкості виробу.
  3. Діоксид кремнія. Спочатку мав використовуватися як заміна технічного вуглецю. Однак діоксид кремнію показав, що може забезпечити більш якісне зчеплення колеса з мокрим асфальтом. Крім того, цей елемент сприяє зниженню опору кочення.

Одним з основних компонентів, що використовуються при вулканізації, є сірка. Цей етап виробництва необхідний для того, щоб зробити гумову структуру максимально міцною та еластичною.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також