Корупція на українській митниці процвітає. Досвід сусідньої Львівщини (ВІДЕО)

13
2

Начальника Львівської митниці Клавдії Кутикіної, котру минулого тижня затримали працівники СБУ у Львівській області під час отримання хабара у розмірі 7 тис. доларів.

Про це повідомляє програма журналістських розслідувань "Хто тут живе?" телеканалу ZIK.

Телеканал оприлюднив відео, на якому зафіксовано фінальну частину чітко налагодженої корупційної схеми, що діє на митниці.

Знімання проводилося у кабінеті заступника.

На записі видно, як відвідувачі передають чиновниці значні суми коштів. Показовим є те, що серед відвідувачів є кілька посадових осіб у формі митників.

Журналісти з'ясували, що "винагороду" заступник начальника Львівської митниці отримувала за сприяння у оформленні імпортованих товарів за заниженою митною вартістю.

Гроші їй передавали безпосередньо начальники митних постів двічі на місяць - 15 та 30 числа.

У середньому з однієї вантажівки з товаром, митники "заробляли" 3,5 тисячі доларів.

Долари США потрапляли у шухляду чиновниці, самі ж відвідувачі при передачі купюр у розрахунках користуються калькулятором.

Поміж собою Кутикіну самі митники називали не інакше, як "Касиром". Під час обшуку у помешканні затриманої правоохоронці вилучили понад 100 тисяч доларів готівкою.

Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що один з учасників корупційної схеми - начальник відділу тарифів - був зятем затриманої, а сама Кутикіна 11 лютого цього року готувалася помпезно відзначити свій 50-річний ювілей розкішним вояжем до Таїланду та ПАР.

Чиновницю завтриано внаслідок спец операції СБУ.

Напередодні суд виніс рішення про застосування до Клавдії Кутиркіної запобіжного заходу - двомісячне утримання під вартою у СІЗО.

Коментарі

M
melaniewlq8

Look at my new diet diety. Hope you all enjoy it :)

M
masyanya

суки они бесятся, а простой народ дохнет!

Читайте також