Корисні поради: як правильно вибрати м'яку іграшку для дитини?

28
0

Ось уже багато років м'яка іграшка - універсальний подарунок. У присутності пухнастого білого ведмедя і величезного тигра малюк почуває себе в безпеці.

Простіше заколисати і заспокоїти дитину, коли у нього в руках - штучний зайка. Для вірного друга малюк готовий прибрати кубики з дивана і швидше з'їсти кашу!

Поради перед покупкою

Коли дитина маленька, неможливо дізнатися його переваги. Тому для початку м'яка іграшка вибирається батьками на свій смак. Дамо кілька універсальних порад:

  • купуйте брендові фігурки відомих виробників;
  • перевіряйте якість тканини і наповнювачів;
  • віддавайте перевагу гладким моделям (вони не накопичують пил);
  • купуйте реалістичні іграшки, у яких є схожість з реальними тваринами та людьми.

Обов'язково враховуйте вік. Якщо купити монстра з «Рослин проти Зомбі» дитині 8-10 років, він буде щасливий. Але в 2 рочки малюк може злякатися. Або ж не знатиме, як грати з таким персонажем. Тому малюкові від 0 до 3-х краще купувати класичні моделі з плюшу: ведмедика, котика, собаку.

Види м'яких іграшок

10 років тому слово «м'яка» означало пухнастого котика чи ведмедика. Сьогодні вибір набагато більше. Асортимент доповнився слайм, сквішамі, килимками для розвитку сенсорних здібностей, інтерактивними і музичними іграшками. Особливу категорію складають плюшеві герої популярних мультфільмів і онлайн ігор. Наприклад, в інтернет-магазині Leva великим попитом користуються плюшеві фігурки і сквіші з «Бравл Старс».

Для малюків у віці 1-2 роки випускають м'які розвиваючі іграшки. Це можуть бути:

  • кубики,
  • брязкальця;
  • м'ячі;
  • ляльки;
  • розвиваючі килимки.

Особливість іграшки для малюка - комфортний матеріал і підвищена міцність тканини. Поверхня фігурки повинна бути приємною і теплою. Без довгих ворсинок і погано пришиті деталей, які можна відірвати.

Музичні та інтерактивні

Все частіше в магазинах України можна зустріти інтерактивні дитячі фігурки з плюшу. Вони сміються, співають, розмовляють, розважають і навчають дитину. При покупці такої моделі важливо ознайомитися з її функціями. Є багато ігрових персонажів, які імітують поведінку малюків і навіть зображують емоції. Є пухнастиків, запрограмовані на спілкування: вони розпізнають людську мову і відповідають на питання.

Але у м'яких іграшок з електронним модулем є недолік. Якісні моделі з великим функціоналом коштують дорого. З маленьким - не цікаві дитині. Вони відтворюють одні й ті ж дії, повторюють однакові фрази. Це часто стає розчаруванням для малюка.

Цікаво! Якщо ведмедик не розмовляє, дитина сама придумає діалог (за нього і за себе). Таким чином, плюшевий персонаж без заданих функцій краще розвиває мову, мислення, фантазію.

Улюблений друг і партнер по іграх

Будь-які види м'яких іграшок сприяють соціалізації дитини. У віці до 3-х років пухнастиків стають партнерами по іграх. Адже спілкуватися з однолітками малюк ще не вміє. Дитина вчиться піклуватися про пушістних друзях, часто бере з собою на прогулянку або в дитячий сад.

Таким чином відбувається розвиток навичок спілкування та соціалізації. Дитяча психіка переносить на улюбленого персонажа спектр приємних емоцій і негативних переживань. Дитина росте більш врівноваженим, щасливим і спокійним.

М'які іграшки з мультфільмів та комп'ютерних ігор

Справжнім трендом ринку іграшок з плюшу стали фігурки з онлайн ігор і серіалів. З раннього віку діти «закохуються» в екранних героїв. Вони мріють обійняти Кроша з «Смішариків», погладити здорованя з «щеняча патруля», посадити поруч з собою Леона з Brawl Stars. Сьогодні м'які іграшки з мультфільмів і серіалів виходять в топ продажів. Все частіше батьки чують від дитини прохання купити Свинку Пеппа, Черепашку Ніндзя або ляльку Ельзу з «Холодного серця» в м'якому форматі.

Іграшки у вигляді відомих персонажів дозволяють дитині грати в улюблені рольові ігри:

  • розігрувати драматичні сценки;
  • придумувати діалоги;
  • знімати відео для YouTube каналу.

З м'якою іграшкою з Paw Patrol або Plants vs Zombies малюк почуває себе причетним до казкового світу, який він бачить на екрані. Це дозволяє йому краще розвивати свої здібності: мова, емоції, міміку, навички соціальних контактів.

Сквіші і слайм

Особливу різновид м'яких іграшок складають сквіші і слайм. Їх роблять з полімерної гуми (спіненої або гладкою). Такий матеріал має властивість розтягуватися, збільшуючись в розмірі в 2-3 рази. Але потім фігурка повертається у вихідну форму.

Сквіші роблять у вигляді фруктів і ягід, морозива, кумедних звіряток і тематичних фігурок. Наприклад, в магазині «Лева» представлені фігурки squish з ігор «Фортнайт» і «Бравл Старс». Вважається, що така іграшка має функцію антистрес і заспокоює малюка.

М'які іграшки і правила безпеки

Ігрові фігурки з натурального плюшу та штучного оксамиту справляють враження милих і безпечних. Але і вони можуть нашкодити дитині, якщо зроблені з токсичних матеріалів. Щоб купити якісний товар для свого малюка або в подарунок, необхідно прочитати відгуки про виробника. Іноді простіше прямо поставити питання менеджеру магазину про якість і характеристики іграшки.

Сьогодні більшість тат і мам роблять покупки в інтернет-магазині, де немає можливості оцінити дистанційно якість м'якої іграшки. Тому уточніть перед покупкою:

  • походження матеріалів і наповнювачів (штучні, натуральні, комбіновані);
  • реальний розмір і колір;
  • вік, для якого рекомендована дана ігрова модель;
  • наявність дрібних деталей.

Співпрацюйте з магазинами, приголосними повернути (обміняти) товар, якщо він виявився неякісним або не підійшов. Наприклад, з інтернет-магазином Leva (Київ, вул. Васильківська, 53А). Тут покупців з України чекає величезний вибір м'яких іграшок сучасного формату. Задати питання по асортименту, і зробити замовлення можна за телефоном: +38 (095) 229-78-47.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також