Коштом США в Ужгороді відкриють унікальну лабораторію

12
0

Вже наприкінці поточного року в обласному центрі Закарпаття запрацює надсучасна лабораторія, що обслуговуватиме увесь західний регіон. Кошти на її оснащення були виділені міністерством оборони США.

 

В.о. головного лікаря Закарпатської обласної СЕС Галина Сітник повідомила журналістам сайту KarpatNews.in.ua, що наявність такої лабораторії саме в Ужгороді є нагальною.
 
«Ми живемо у час глобалізації, всі світові процеси пов’язані між собою, віруси мутують, а екзотичні хвороби швидко поширюються. На рішення міноборони США відкрити лабораторію в нашому краї вплинув факт близькості кордонів та наявність як легальних, так і нелегальних мігрантів, що нерідко є носіями різноманітних вірусів.
 
До того ж, на території області знаходяться серйозні транспортні коридори, які пов’язують нас з Європою. Втім, американські інвестори відзначили й високий рівень підготовки регіональних спеціалістів, які зможуть працювати у новій  потужній лабораторії. Діагностичні можливості цього закладу дозволятимуть працювати на увесь західний регіон. Найновіше технічне обладнання дає можливість значно розширити спектр досліджень та суттєво скоротити терміни видачі результатів» - зауважила пані Сітник.
 
Нині лабораторія перебуває на етапі комплектування. Інвестори також передбачили забезпечення лабораторії необхідними витратними матеріалами на три найближчі роки. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також