Кошти зібрані для закарпатських військових строго контролюються (ВІДЕО)

7
0

В Ужгороді в понеділок ввечері скликали термінову пресконференцію. Доповідав керівник ОДА та головний воєнком області.

Тема дня – мобілізація, хто таки під неї підпадає, куди витрачають гроші від благодійників та з бюджету обласної ради, якою буде доля батальйону територіальної оборони та чи справді повістки розноситимуть вночі.

Третя хвиля мобілізації розпочалась. Робота у військоматах іде, розпорядження підписано і головою обласної адміністрації.  Головний комісар поспішає заспокоїти: хворих, чоловіків із трьома дітьми,  батьків – одинаків та інші пільгові категорії забирати до армії ніхто не буде. Так само як і мобілізація не означатиме направлення в зону АТО: поки що йдеться про військові частини області. Зовсім інша справа – батальйон територіальної оборони, зобов’язання щодо перебування якого виключно на території краю брав на себе голова ОДА. Для відправки батальйону має надійти відповідне розпорядження від головнокомандуючого Збройних Сил – Президена України. Охочі ж за найближчі 45 діб мають змогу вступити на контрактну службу не на 3-5 років, а з обмеженим строком.

Ще одне питання – використання коштів,  зібраних від благодійників та чималої суми,  виділеної обласною радою. Переконують: кошти нікуди не зникнуть,  адже контроль – всесторонній,  в тому числі і з боку мас-медіа. Останніх,  до речі, просили не публікувати неперевірену інформацію,  а людей – не панікувати й не слухати чутки. Не обійшлось і без найсвіжішої інформації “сарафанного радіо”: буцімто повістки розноситимуть вночі у супроводі міліції.  Наявність із військовим міліціонера і/або представника місцевого самоврядування воєнком підтвердив,  про решту відповів туманно. Тож перш ніж відчиняти двері о пізній порі,  варто пригадати статтю 30 Конституції України та статтю 13 Кримінального процесуального кодексу України, що гарантують кожній людині недоторканність житла.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також