Косметика для маленької модниці

11
0

Коли в сім'ї росте дівчинка, рано чи пізно вона забажає скористатися декоративною косметикою, як її мама. Якщо дитина примірятиме до себе все, що побачить у маминій косметичці, то це може погано позначитися на її шкірі.

Щоб не зіткнутися із такими проблемами, рекомендується вивчити, як правильно вибирати дитячу декоративну косметику. Це не менш важливо, ніж якісні памперси у перший рік життя малюка.

При забороні користуватися такими засобами можна зіткнутися з неприємностями у вигляді дитячих сліз та образ, тому потрібно купити особливі засоби, що мають відповідний склад та властивості.

Коли можна почати

Поки дівчинці ще немає трьох років, не можна застосовувати засоби косметичного типу, навіть спеціалізовані, розроблені для дітей. Доросла косметика актуальна лише з 14 років, і то в малих кількостях. Будь-які засоби, навіть на натуральній основі, можуть стати причиною алергії. Гарантією безпеки не можна вважати супровід сертифікатами.

При виборі декоративної косметики для дітей обов'язково вивчити інгредієнти у складі. Якщо в переліку є агресивні речовини, брати її не варто. Це стосується тваринних жирів, продуктів нафтопереробки, гліцерину не рослинного походження та спиртів. Неприпустимо застосовувати засоби, що мають яскравий ефект, що фарбує.

Діти все повторюють за батьками, а дівчатка зазвичай не обмежуються приміркою маминих туфель і вбрання, а ще й користуються косметикою. У цьому випадку дитина вчиться, однак у ранньому віці доросла косметика може зашкодити шкірі. Зазвичай це алергічні реакції.

Завдання батька у разі полягає у поясненні доцільності і доречності використання косметики. Для садка, школи чи прогулянки макіяж не доречний, а вдома можна пограти у салон краси, завдавши косметики.

Як користуватись дитячою декоративною косметикою?

Якщо дівчинка підросла і виявляє надто активне бажання повторити все за мамою, то можна купити для неї набір декоративної косметики, що відповідає її віку. При використанні засобів набору потрібно керуватися певними правилами:

  • Спочатку проводиться перевірка на наявність алергічної реакції у дитини. Навіть памперси іноді викликають роздратування, а вони розроблені для найменших. Небагато засобу можна нанести на область зап'ястя на чверть години. За відсутності будь-якої реакції цілком допускається нанесення макіяжу.
  • Не можна користуватися косметикою щодня. Поясніть дитині, що це можна робити виключно з особливих випадків або у свята. Макіяж повинен залишатися на обличчі обмежений час. Перед сном обов'язково ретельно змити.

Для змивання косметики потрібна тепла вода та мило або якийсь спеціалізований дитячий засіб.

Якщо ці правила будуть чітко дотримуватися, то шкірі дитини не буде завдано шкоди.

Важливо пам'ятати, що у складі косметики не повинно бути ніяких небезпечних чи шкідливих інгредієнтів. Кошти не повинні викликати роздратування. Якщо це тіні та помада, то вони повинні мати безпечний склад та нормальний термін придатності. Кольори переважно використовувати пастельні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також