Космічний зонд сфотографував на Марсі "янгола" (ФОТОФАКТ)

11
4

?Автоматична міжпланетна станція Європейського космічного агентства (ESA) Mars Express сфотографувала на поверхні Марса кратер, який нагадує фігуру янгола з німбом і серцем.

Як повідомили на сайті ESA, знімки вдалося отримати за допомогою бортової стереокамери високого розширення апарату Mars Express. Незвичайний об'єкт знаходиться в південній полярній області Марса, і, за словами вчених, нагадує різдвяного янгола.

"З тим, як до нас наближаються різдвяні свята, навіть наші сусіди по планеті переймаються духом, про що свідчить ця ідеальна пара святкових силуетів", - зазначили в агентстві.

Південний полюс зазвичай покритий крижаною шапкою товщиною 1,5 км, діаметром близько 400 км і об’ємом 1,6 мільйона кубічних км, з яких більш ніж 12% становить водяний лід. Інша частина "льодової шапки" здебільшого складається із "сухого льоду" - твердого діоксиду вуглецю, який замерзає взимку і потім перетворюється з твердої речовини на газ влітку.

Науковці зазначають, що незвичайне зображення "янгола" з’явилося шляхом сублімації льоду, ерозії гірських порід і падіння метеорита.

Коментарі

Ю
ю

нігілісти, то, як правило, убогі, ниці духом і гуманізмом

Д0
до 09:29

Ю, повернися в дурку!

Ч
Черновецький

Хтось бачив янгола ?

Ю
Ю

Починайте молотися, мракобесы .Уйх там ще треба було сфотографувати !!!

Читайте також