Кожен третій українець страждає на психічний розлад

12
0

Кожен третій житель України протягом життя потребує допомоги психіатра, повідомила головний позаштатний психіатр Міністерства охорони здоров'я України Ірина Пінчук.

"Це дані епідеміологічного дослідження, які є у багатьох наукових статтях. Всесвітня організація охорони здоров'я надає поняттю "психічне здоров'я" не тільки наявність самого захворювання. Це рівень функціонування людини, рівень її інтеграції у суспільство і якість життя людини. Тобто фізичне, психічне і соціальне благополуччя людини", - сказала Пінчук, пише ТСН.

Як пише УНІАН, посилаючись на слова лікаря, за 5 років вперше виявлених випадків психічних розладів стало менше на 4%, але це не свідчить, що таких людей поменшало, просто вони не звертаються до лікарів.

"Кожна третя людина в Україні потребує психіатричної допомоги. Тільки 25% людей з тяжкими психічними розладами звертаються до лікарів-психіатрів", - каже лікар.

За статистичними даними, на сьогодні до психіатрів звернулися 1 мільйон 200 людей.

"З них 70-75% - розлади не психотичні, 10 % - розумово відсталі, близько 18-20% - тяжкі психічні розлади. Небезпечні люди - це пацієнти з тяжкими психічними розладами з позитивною симптоматикою", - зазначила Пінчук. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також